25. března 2015 17:00

10 nejočekávanějších letních filmů

Avengers! Jurský svět! Terminátor!

Už příští týden dorazí do kin Rychle a zběsile 7. Tenhle akční flák se technicky počítá do jarní nabídky, od 30. dubna se nicméně rozjíždí letní filmová sezona, která nebude skoupá na velké a ještě větší popcornové podívané. Mimoto se objeví i pár komedií a dorazí i nějaká ta zajímavá sci-fi. Pokud si tedy chcete své čtyřměsíční utrácení pořádně naplánovat, zapamatujte si následující filmy a data.

1) Avengers: Age of Ultron (30. dubna)

Iron Man, Kapitán Amerika, Thor nebo Hulk musí opět spojit síly, aby porazili robotickou inteligenci zvanou Ultron. Tou chtěl Tony Stark zabezpečit celou planetu, jeho výtvor ale došel k závěru, že by matičce Zemi nejvíc prospěla absence lidstva. A tak se vrhne do práce…

2) Šílený Max: Zběsilá cesta (14. května)

Tom Hardy přebírá ikonickou roli Mela Gibsona a mění se v postapokalyptického tuláka, který utíká pouští před ozbrojenými bandity. Potkává přitom tajemnou ženu s tváří Charlize Theron a její chráněnkyně, které se pokusí zachránit před velmi bolestivým osudem.

3) Země zítřka (21. května)

George Clooney hraje stárnoucího vynálezce, jenž se musí vrátit do Země zítřka – futurického města, ve kterém vznikají nejmodernější technologie a které navštívil jako malý kluk. Na cestě ho doprovází odvážná teenagerka, spousta robotů a pochybnosti nad tím, čím je vlastně Země zítřka důležitá a co je v ní potřeba udělat.

4) Jurský svět (11. června)

Dinosauři se vracejí! Tentokrát v plně funkčním zábavním parku, pro který se chystá nově vyšlechtěný predátor. Bude ještě nebezpečnější než všichni předcházející? To si pište. Chris „Star-Lord“ Pratt a Bryce Dallas Howard tak musí vzít nohy na ramena dřív, než se z nich stane dinosauří svačina. A stovky návštěvníků Jurského světa jakbysmet!

5) V hlavě (18. června)

Pixar natočil od roku 2009 jediný originální film – Rebelku. Letošní animák V hlavě je tedy vítaným útěkem od mnoha pokračování. Jeho zápletka se točí kolem pěti emocí, které se snaží koexistovat v hlavě devítileté holčičky. A jak jsme zjistili v upoutávkách, měly by tam provádět hodně zábavné věci.

6) Méďa 2 (2. července)

Z prvního Médi se vyklubal půlmiliardový velehit, takže bylo jasné, že nás čeká pokračování. Mark Wahlberg a jeho plyšový kámoš tentokrát budou bojovat o Méďovo lidství. A to rovnou před soudem, který mu nechce dovolit adoptování dětí. Hrozná drzost!

7) Terminátor Genisys (9. července)

Arnold Schwarzenegger poctivě docházel na hodiny herectví, aby se letos v létě mohl vrátit jako legendární Terminátor. Pátý díl celou ságu zrestartuje a udělá z nebohé servírky Sarah Connor ultimátní drsňačku. SkyNet tak nebude mít rozpoutání apokalypsy dvakrát jednoduché, což ale neznamená, že se o to nepokusí…

8) Ant-Man (16. července)

Nejznámější superhrdinové od Marvelu se letos sejdou ve dvojce Avengers. Tím ale superhrdinská ofenzíva nekončí, v červenci se totiž představí další přírůstek do jejich komiksového vesmíru – Ant-Man. Zlodějíčka s tváří Paula Rudda, který může díky zmenšovacích částicím ukrást prakticky cokoliv, tu čeká nejdůležitější loupež jeho života. A pomocnou ruku mu při ní podá samotný Michael Douglas!

9) Mission: Impossible – Rogue Nation (30. července)

Cruiseův Ethan Hunt minule operoval bez podpory špiónské organizace IMF. A bez zázemí vyrazí do akce i tentokrát, když půjde po krku (údajně neexistující) zločinecké partě zvané Syndicate. Už pátý díl akční série nabídne spoustu výbuchů i nevídaných kaskadérských kousků. Třeba visení z letícího Airbusu, které si Tom Cruise oddřel na vlastní pěst!

10) Fantastická čtyřka (6. srpna)

Zapomeňte na barevné ptákoviny s Jessicou Albou. Fantastická čtyřka se letos obrodí jako temná, možná až lehce hororová sci-fi, v níž se čtyři výzkumníci paralelních dimenzí promění v mocný superhrdinský tým. David Cronenberg z toho prý bude nadšený!

Na který letní film se nejvíc těšíte vy? Dejte vědět v diskuzi!

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný