11. srpna 2015 14:29

4 důvody, proč je hraní her sexy

Nevěříte, že z vás hraní her udělá atraktivní jedince? Vyvedeme vás z omylu!

Představy lidí o hráčích jako o zaprděných zápecnících jsou už dávno minulostí. Hraní her má totiž prokazatelný vliv na vaši atraktivitu. A k tomuhle zjištění nepotřebujeme americké vědce z mnohdy vymyšlených článků na zpravodajských serverech. Stačí nám prostá úvaha.

1. Hraním si můžete slušně vydělat

Jasně, většina lidí vám řekne, že nejsou povrchní a že jim o peníze nejde. Ale představa, že si vyděláváte tím, co vás baví, tedy hraním her, v sobě má svoje kouzlo. A gamingem si jde velice slušně vydělat. Nemáme tím hned na mysli profesionální herní turnaje jako The International ve hře DotA 2 s absurdními honoráři ve výši miliónů dolarů pro ty nejlepší. K výdělku dneska stačí prostě jen založit si stream na platformě jako je twitch.tv a pokud budete aspoň trochu zajímaví a dobří, penízky od diváků se pohrnou a vy vyděláte alespoň tolik, kolik by vám přinesla umaštěná brigáda v Mekáči.

2. Gaming vás duševně zocelí

Pokud jste někdy hráli nějaký soutěžní zápas ve vaší oblíbené hře anebo i jen pokud jste se připojili na nějaký veřejný server a zkoušíte multiplayer, je to pořád stres. Ve světě totiž platí, že není důležité zúčastnit se, ale vyhrát. Hráči jsou při konfrontaci s ostatními v neustálém stresu a musí pohotově reagovat, aby uspěli. A to vám pak pomůže nejen při balení sexy roštěnek nebo cool borečků. Věřte nám.

3. Hraní her je cesta ke slávě

Myslíte si, že nějací hráči počítačových her nikoho nezajímají? Tak to je váš obrovský omyl. Ti nejlepší hráči dokážou například vyprodat obří halu v polských Katowicích, kde se každoročně koná finále jednoho z nejprestižnějších turnajů v PC hrách na světě – Extreme Masters. I ti nejpopulárnější streameři PC her jsou ve své komunitě považováni za celebrity. Takže až příště půjdete balit holky, zkuste prohodit jen tak mimoděk, že váš herní stream má tisícovky diváků. Uvidíte, jak si získáte obdiv svého protějšku.

4. Hraní rozvíjí vaši inteligenci

Nejčastější omyl odpůrců počítačových her je ten, že hraní degeneruje mozky hráčů. Opak je pravdou. PC hry vás neustále nutí nacházet nejlepší možná řešení a poradit si s nástrahami herního světa. A pokud proti vám stojí lidští protihráči, tím lépe. Jasně, z diktátu z češtiny nebudete mít díky hraní Call of Duty lepší známku. Ale třeba se budete umět lépe a rychleji rozhodovat v situacích, které vyžadují zvažování celé řady neznámých proměnných. Třeba jestli si dát v hospodě další pivo nebo jet domů. Rozumíme si.

Nesouhlasíte s výše uvedeným? Dejte nám vědět v komentářích!

Stanislav Mikešwww.eSuba.eu

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný