10. dubna 2015 13:00

4 nejšílenější scény ze Soudného dne

Britské filmové sci-fi WTF perlí momentkami, za které by se nestyděl ani nájemník klecového lůžka!

Skotsko zasáhne epidemie smrtícího viru, vedle něhož Ebola působí jako rýma. Sever Spojeného království je v panice promptně obezděn a izolován, dekády po prvotní epidemii se však do zdejších útrob musí vydat speciální agentka, aby našla původ viru. Ten totiž, neznámo jak, unikl z karantény. Uvnitř post-apokalyptického Skotska přitom díky režii pološílence Neila Marshalla objeví takovou pálku mimózních scén, že u toho nesmíte chybět. Než se do Soudného dne budete moct v sobotu večer ve 22.05 naplno ponořit, rádi vás navnadíme na několik z nich!

1) Protagonistka s vyndavacím okem

Hlavní hrdinka s tváří modelky Rhony Mitry (svého času mimochodem oficiální tvář Lary Croft) tu hraje onu neporazitelnou vojandu, která se musí vydat do virem zpustošeného Skotska dřív, než virus vylidní Londýn a dost možná se rozšíří i do zbytku světa. Hrdinka je to však poněkud netypická - po většinu filmu působí chladněji než rampouch a navíc má vyndavací kybernetické oko. Naštěstí se ale nebojí ani tnout do živého...

2) Punkové kulinářské intermezzo

Nebudeme prozrazovat příliš, ale v jisté části filmu se Mitra se svým speciálním komandem utká s... armádou pankáčů, která jakoby utekla z placu Šíleného Maxe. Několika jejím spolubojovníkům se nepodaří uniknout a jsou zajati či zabiti - neobejde se to však bez žoviální kulinářské scénky, za kterou by se nestyděl ani doktor Hannibal Lecter!

3) Souboj s Horou

Snad až nebezpečně mimo je další scéna ze třetí čtvrtiny filmu. Zapomeňte na okamžik na pankáče, celá následující se totiž odehrává na středověkém hradě plném rytířů a dalších nešťastníků, kteří zřejmě v době úvodní epidemie sehrávali fantasy larp. Jednomu z nich, gigantickému panákovi s enormním palcátem, se však zachtělo po Rhondině krvi - následovat proto nemůže nic jiného, než sáhodlouhá bitka muže proti ženě, která jakoby vypadla spíš ze Hry o trůny...

4) Rychle a zběsile

V této fázi už jistě nepochybujete o tom, že je Soudný den něco výjimečného. Závěrečná třešnička vás přesto jistě dostane. Vyvrcholením celého putování za lékem je totiž automobilová honička, která připomíná cosi jako Kobru 11 na speedu. Rhona krájí pankáče ve svém speciálním veteránském autě, jehož speciální schopností je, že umí k samovolné detonaci přimět snad i kámen. No prostě bomba!

Ostatně podobně jako celý Soudný den. Užijte si tuhle ujetinu už v sobotu ve 22.05 jedině na Prima COOL!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný