23. listopadu 2015 09:00

5 epizod Simpsonových, které by vylepšila slavná celebrita

Protože občas je lepší vyložit karty na stůl.

Z okamžiků, kdy se Springfieldem mihne slavná celebrita, se už stalo tradiční koření Simpsonových. V Hollywoodu platí, že kdo ostatně nestál ve své kreslené verzi po boku žluté rodinky, jako by ani nebyl! Řada fanoušků má tak nadužívání výskytu celebrit Simpsonovým za zlé, jedná se totiž o vcelku laciné oživení zápletky. Jenže co se na to podívat úplně opačně? Existují klasické díly Simpsonových, které by, čistě hypoteticky, mohly celebritky naopak vylepšit? Napadlo nás pět právě takových heretických příkladů.

5) Homer Veliký

Znáte jako: ten díl s Kameníky

Tajné lože iluminátům podobné organizace, v němž však nepobývá nikdo významnější mimo Springfield? Takhle si supermocné tajné spolky asi nepředstavuje nikdo. Pravda, v epizodě se objeví význačná celebrita – Patrick “Kapitán Picard” Stewart jako hlavní Čísla jedna. Jenže Stewart není nikdy přímo jmenován, jeho kreslený avatar mu není podobný a v českém dabingu se jeho unikátní hlas ztratí dočista. Kdyby se však odhalilo, že je přímo slavný startrekovský herec hlavou Kameníků, hnedle by to mělo jiné grády!

4) Lízina svatba

Znáte jako: ten díl z budoucnosti, kde se Líza vdává

Futuristické díly Simpsonů jsou vždycky velmi vděčné a často v nich mají cameo i jiné dnešní značky – vzpomeňte na roli Googlu ve vánočním díle Duch Vánoc příštích. Ale proč zůstávat jenom u nich? Proč neukázat budoucí já některé dnešní celebrity? Co třeba Mel Gibson jako král Austrálie nebo někdo jiný populární v době vzniku Líziny svatby? Ostatně, Futurama provedla nemlich totéž s někdejším viceprezidentem Alem Gorem...

3) Ach, rodný bratře, kde tě mám?

Znáte jako: ten díl, kdy Homer objeví svého bohatého bratra

Když Homer objeví svého bohatého bratříčka, i tentokrát mu v originále z úst zní hlas Dannyho DeVitta. A opět platí, že dopad dílu by mohl být výraznější, kdyby oním bratříčkem byl někdo známější, než postava právě vycucnutá ze scenáristického prstu, čili buď již dříve známá postava Simpsonových, nebo reálná osoba. Navíc považte – Danny DeVitto (nebo někdo jiný, kdo by sehrál roli bratra, třeba Donald Trump) by už navždy i v realitě mohl být vnímán jako bratr Homera Simpsona!

2) Homr

Znáte jako: ten díl, kdy byl Homer na chvíli chytrý

Podobně je na tom i epizodka s Homerem, IQ testem a jednou založenou voskovkou. Asi nikoho z diváků nikdy nenapadlo, že nízká inteligence může mít právě takové vysvětlení, každý však tuto nedokonalost scénáře přehlédl v zájmu humoru. Avšak kdyby se jako celebrita ukázal někdo další, třeba nějaká superchytrá herečka či vědec, kterým jakože vědci rovněž vytáhli z nosu voskovku (nebo něco jiného, podobného), dodalo by to celému pozadí story na důvěryhodnosti. Homer by navíc měl s kým sdílet svou intoušskou samotu.

1) Mys hrůzy

Znáte jako: ten díl, kdy Levák Bob odhalil tetování Die Bart Die

Levák Bob je propuštěn z vězení, chce zabít Barta, Simpsonovi se proto zapíšou do programu na ochranu svědků a opustí město. Prostě další týden ve Springfueldu. V jedné fázi dílu však děda Simpson navrhne, že by možná namísto paniky měli zavolat Sherlocka, načež je odpálkován s tím, že slavný detektiv přece neexistuje.

Co kdyby však namísto toho Simpsonovi zavolali třeba nejslavnější představitele detektiva, v roce 1993 tedy nekonečně šarmantního Jeremyho Bretta? Díl by vlastně mohl sledovat úplně stejnou story, jenom by Boba na konci nezatkli “omylem náhodou kolem projíždějící” poldové v županech, ale britský herec, který mu byl celou dobu na stopě. Sherlock totiž možná není skutečný, ale to ničemu nevadí – Jeremy Brett totiž rozhodně je!

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný