22. dubna 2015 08:00

5 věcí, které potřebujete vědět o Pirátech z Karibiku 5

Karibik tentokrát bude v Austrálii!

1) Jak se budou jmenovat?

Pátí Piráti se anglicky jmenují Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. V českém překladu to znamená (doslova) Piráti z Karibiku: Mrtví muži nevypráví příběhy.

2) Kdy mají premiéru?

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales dorazí do českých kin 6. července 2017.

3) Kdo je točí a kdo v nich hraje?

Režiséry filmu jsou Norové Joachim Rønning a Espen Sandberg, kteří se blýskli dobrodružným snímkem Kon-Tiki. V hlavní roli se pochopitelně objeví Johnny Depp (Jack Sparrow), spolu s ním se pak vrací i Geoffrey Rush (Barbossa), Kevin R. McNally (Gibbs) a Stephen Graham (Scrum).

Čekají nás ale i nové herecké přírůstky. Mezi ty patří Javier Bardem (kapitán Salazar) a další „náhradníci“ za Orlanda Blooma a Keiru Knightley – Brenton Thwaites (britský voják Henry) a Kaya Scodelario (hlavní ženská role).

4) Jaká je zápletka?

Jack Sparrow se tentokrát střetne s pirátskou lodí duchů kapitána Salazara, která unikla z bermudského trojúhelníku a chce vyvraždit všechny živé piráty. Jak z téhle šlamastyky ven? Jediným způsobem je získat Poseidonův trojzubec, který by z Jacka udělal vládce moří.

5) Jak to vypadá s natáčením?

Natáčení začalo v únoru 2015 v australském Queenslandu, už v březnu ho ale přerušil alkoholový dýchánek, při kterém si Depp zlomil zápěstí. Hlavní hvězda se proto vrátila do Ameriky na operaci (a detoxikaci), což vyústilo v šestidenní produkční pauzu. Ještě že je premiéra tak daleko…

Který díl Pirátů z Karibiku máte nejradši? A těšíte se vůbec na pětku? Dejte vědět v diskuzi!

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky Johnny Depp Piráti z Karibiku Jack Sparrow Keira Knightleyová Geoffrey Rush Poseidón Joachim Rønning Espen Sandberg Kevin McNally Stephen Graham

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný