9. září 2015 11:10

5 věcí, na které si hráči neustále stěžují. A právem!

Hrajeme poslední dobou skvělé hry, ale není za tím vším jen obrovská konspirace herních vývojářů? Dávejte si pozor na jejich bídné praktiky!

Hráči jsou v mnoha směrech jako fotbaloví fanoušci. Chtějí si diktovat podmínky a vědět o každém rozhodnutí oblíbených vývojářů. Pokud není jejich právo naplněno, nevyběhnou sice polonazí na trávník svatostánku, ale srocují se na sociálních sítích a píšou ty nejzákeřnější petice. Máme pro vás seznam pěti věcí, proti kterým brojí nejčastěji. Smutné ovšem je, že v mnoha případech mají pravdu...

1) STAHOVATELNÝ OBSAH

Zkratka DLC, tedy downloadable content, je jednou z nejtoxičtější v celé herní branži. Bez ohledu na to, co přesně do hry přibude, hráči už ztratili víru a osočují vývojáře, že si chtějí jen nahrabat další miliony dolarů. Začátek zloby se datuje do roku 2006, kdy si lidé z Bethesdy účtovali 2,5 dolaru za brnění pro koně v hře TES IV: Oblivion. Od té doby jsme už ale byli bohužel svědky absurdnějších případů i situací, kdy DLC odemyká již vytvořený a na disku se hrou umístěný obsah.

2) KAŽDOROČNÍ POKRAČOVÁNÍ

Už jsme si řekli, že jsou vývojáři na prachy a potvrzuje to i jejich neukojitelná touha vydávat každý rok nový díl jejich dojné série. Call of Duty, Assassin's Creed, NHL a spoustu dalších her sjíždí z výrobních linek nadpozemskou rychlostí a hráči jsou naštvaní, že se jednotlivé díly od sebe v podstatě neliší. A pokud ano, tak zásadně k horšímu. Je tohle spravedlnost?

3) ZLÝ, ZLÝ KICKSTARTER

Možnost nastartovat svůj projekt tím, že požádáte o fanoušky o finanční podporu, je sice sluníčková, ale poslední dobou i tahle věc hráče štve. Na Kickstarter totiž míří zástupy divností, ale také pokrčování již úspěšně zavedených značek a hráči nechápou, proč vývojáři s kapsami plnými peněz potřebují další? Na chlebíčky? Nebo si z hráčů jen dělají srandu? Samé otázky!

4) KONZOLOVÉ EXKLUZIVITY

Abyste zapadli mezi hráče v České republice, měli byste hodně rychle začít nadávat na konzole. To jsou ty ohavné malé krabičky za třetinovou cenu normálního počítače, které brzdí vývoj. A hádejte co?! Ti sprostí vývojáři si ještě vydávají exkluzivní tituly, které jinde nevychází! Už jsme psali o tom, že nový Tomb Raider bude po nějaký čas dostupný pouze na Xbox One, ale co třeba Uncharted?! Ten si na počítačích nezahrajete vůbec...

5) BONUSY

Vývojáři také často lákají na to, že dostanete k předobjednávce ranec bonusů. Proč? Abyste jim poslali peníze předem a oni si mohli koupit, hádáte správně, další chlebíčky! Jenže tyhle bonusy, u kterých se vývojáři zaklínají, že už nebudete mít šanci je pořídit, bývají po měsíci uvolněny k prodeji, anebo jsou hráčům později darovány bezplatně. Tohle se prostě nedělá!

Sdílejte článek
Štítky peníze dolar počítač NHL Česko chlebíček Assassin's Creed Kickstarter Xbox One Bethesda

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný