13. listopadu 2015 10:00

6 filmů o Simpsonových, které nakonec nevznikly

Simpsonovi ve filmu mohli vypadat docela jinak!

Prima COOL se v sobotu večer rozzáří všemi odstíny žluté barvy, ve 20.00 totiž startuje navěky suprózní snímek Simpsonovi ve filmu! Jeho příběh jistě důvěrně znáte, simpsonovský film však mohl přesto vypadat docela jinak! Scenáristé totiž za historii seriálu přišli s celou řadou jiných námětů, jak překovat žlutou rodinku na stříbrné plátno. A některé z nich nakonec přinesli alespoň v seriálové podobě. Poznejte šest nápadů, na které jste mohli razit do kina!

Kamp Krusty

Hned několik námětů na film bylo nakonec po odmítnutí projektu zrealizováno jako obyčejná epizoda. Kamp Krusty, v českém překladu pojmenovaný jako Vzhůru na prázdniny, je první z nich. Zdejší story si vybavíte rychle - jak naznačuje název, jde o díl, v němž Bart a Líza vyrazí na Krustyho letní tábor, který se však brzy ukáže být hrůzostrašným zážitkem. Epizodou v roce 1992 začala 4. řada Simpsonových. Což ukazuje, že vývoj celovečeráku začal skoro hned po vzniku seriálu.

Ohňostroj oddanosti

Dalším dílem stejného zrna je Ohňostroj oddanosti, první epizoda 17. řady z roku 2005. Tentokrát zápletka stopuje věčně se opakující simpsonovské schéma – Homer provede nějakou koninu (v tomto případě se jedná o natáčení pornofilmu jako záplatu za své dluhy z hazardu), Marge ho opustí kvůli fešákovi zabývajícímu se záchranou kapustňáků, a Homer musí svou ženu získat nazpět. Námět na díl vznikl v roce 2003 právě při brainstormingu nápadů na film, nakonec však tvůrci zvolili jinou story o Homerově idiocii.

„Simpsons Show“

Ne každý obdobný nápad však byl překován pro dvacetiminutový díl. Ideou, který letěla do koše úplně celá, respektive ji využila až simpsonovská videohra, je i vize mixu Simpsonů a filmu Truman Show. Naše žlutá rodinka tak měla zjistit, že jsou ve skutečnosti (stejně, jako v realitě) postavami globálně slavného seriálu. Za nápadem stál sám Matt Groening, nakonec si však ideu rozmyslel poté, co se rozhodl, že aura Simpsonů by se navždy rozpadla, kdyby si hlavní postavy uvědomily svou slávu.

Simpstasia

Obdobně Matt Groening jeden čas toužil zrealizovat simpsonovský film jako muzikál! Vzorem mu byl klasický disneyovský animovaný muzikál Fantasia z roku 1940, na který Simpsonovi ostatně několikrát naráželi v jiných dílech. Těžko říct, jak by Simpstasia nakonec skutečně vypadala – pravděpodobně by však šlo o něco diametrálně odlišného od běžných simpsonovských dílů, což nakonec zřejmě rozhodlo i o zasunutí námětu zpátky do scenáristického šuplete.

Celovečerák Troye McClura

Ani vize muzikálů však nebyla nejdivnějším nápadem na film. Spíše než tradičním simpsonovským filmem měl být celovečerák Troye McClura jakýmsi spin-offem, akčním filmem, který pramení z původních Simpsonů, ale nejde toutéž cestou jako oni. Celý podnik přitom tentokrát neskončil u ledu z rozhodnutí producentů - Phil Hartman, původní dabér Troye McClura, chtěl naopak snímek dotáhnout do konce! Nakonec tomu však zamezilo jeho tragické úmrtí.

Hádej, kdo nepřijde na večeři

Skutečnost, že jsme se již Simpsonových ve filmu dočkali, ale neznamená, že tvůrcům došly ideje na další filmová dobrodružství. Koneckonců, Simpsonovi ve filmu utržili víc jak půl miliardy dolarů, a studia by byla hloupá, kdyby se to nepokusila zopakovat. Poslední idea na simpsonovský film pak dorazila teprve v lednu tohoto roku - nešlo však o nápad na první, nýbrž už druhý celovečerák! Stejně jako v identické epizodě měl pojednávat o výletů žluté rodinky na mimozemský svět. A kvůli nevalné kvalitě pozdějšího dvacetiminutového zpracování je nakonec asi jedině dobře, že to tentokrát nakonec nedopadlo.

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný