7. srpna 2015 10:00

6 nejlepších dílů Teorie velkého třesku

Zvítězit může jen jeden!

Asi každý máme seznam nejoblíbenějších dílů svého nejmilejšího seriálu. Jenže při takovém počtu dílů, jaké nabízejí dlouho běžící seroše, je už přece jen problém si zapamatovat všechny, nebo se zkrátka jen shodnout na úzkém výběru. Každý pes, jiná ves, že jo. Pro všechny, kteří si chtějí sjet topkové epizody Teorie velkého třesku, tu naštěstí máme pomocnou ruku – výběr šesti nejlépe hodnocených dílů dle stovek hlasů na Internetové filmové databázi. Uhodnete, který díl stojí na hrotu seznamu a jaké řady jsou mezi fanoušky nejpopulárnější?

6) Anulace na Den díkůvzdání

Jak uzříte u dalších epizod, většina favoritů diváků pramení ve 2. a 3. řadě. Epizoda 7. řady Anulace na Den díkůvzdání je proto značnou výjimkou z pravidla. Ačkoliv se díl motá i kolem titulního Dne díkuvzdání, hlavní prim tu hraje zjištění, že je Penny vlastně už několik let vdaná za svého expřítele Zacka – co se děje ve Vegas, totiž zjevně nezůstává jen ve Vegas.

5) Barbarská sublimace

Vracíme se zpátky do 2. řady s dílem Barbarská sublimace, a už z doby počátku seriálu vlastně vůbec nevypadneme. Není těžké pochopit, proč se Barbarská sublimace umístila na pátém místě nejoblíbenějších dílů – jedná se totiž právě o tu epizodu, v níž se Penny, zmáhaná zoufalstvím svého života, stane závislá na barbarské onlinovce Age of Conan a propadne se hluboko na dno geekovské reality.

4) Mateřská kapacita

Stále ve 2. řadě se nachází číslo čtyři – epizoda značící první výskyt Leonardovy psychologií posedlé matinky. Díl navíc značí i posun ve vztahu s Penny, ale ne tak, jak by si Leonard zrovna přál...

3) Deficit lepících kachen

Žádnou revoluci, ale "jenom" prostě dobře fungujícími momentkami mezi postavami – tím si své fanoušky získal díl třetí řady Deficit lepících kachen. V jedné dějové linii zaujal příběhem kluků, kteří se při čekání na roj meteoritů omylem sjeli mariánkovými dobrotami, ještě více však zaujala kouzelná linie zraněné Penny a Sheldona, který se o ni musel starat. Nestává se totiž často, aby Shelly někomu zpíval svou odrhovačku o koťátku.

2) Upotřebení schodiště

Předposlední epizoda 3. řady a majitel stříbrné medaile v ocenění nej dílů vypráví sladkovtipný příběh o tom, jak se Leonard vlastně nastěhoval k Sheldonovi. Nebyl totiž jeho prvním spolubydlícím, jenže co se stalo těm předešlým? Jako bonus díl navíc odhalí, co se to vlastně stalo jejich rozbitému výtahu. Klasická origin story, jak se sluší a patří!

1) Hypotéza dárkových předmětů do koupele

Na prvním místě v oblíbenosti je však vánoční epizoda a předposlední díl 2. řady. Penny zde koupí Sheldonovi vánoční dárek, což ho přirozeně – vzhledem k jeho podivnosti – notně naštve. Musí totiž její laskavost opětovat a nebyl by to on, aby se vše řádné nezkomplikovalo. Leonard je mezitím opět na prášky z toho, že si Penny našla chytřejšího a hezčího fyzika. Nakonec vše ale dobře dopadne a Teorie velkého třesku dokáže, že solidně zvládá i vyčarování dojemné sváteční atmošky!

Teorie velkého třesku na COOLu začíná od první série. Sledujte ji od pondělí do čtvrtka ve 21.25!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný