8. října 2015 10:00

6 nejlepších epizod Futuramy: Viděli jste je všechny?

Které díly patří na piedestal animované zábavy?

Stejně jako Simpsonovi tu s námi Futurama bude navěky - i díky trvalému vysílání na vlnách Prima COOL. Byť se bohužel nedočkala tak hojného počtu dílů jako její žlutí kolegové ze Springfieldu, i Futurama má na kontě solidních 140 dílů. Některé jsou vydařenější, jiné už méně. Jak má však jeden z takové částky vybrat ty nejlepší kousky? Pomocnou ruku naštěstí nabídla statistka v podobě tisíců hlasů serveru IMDb, která určila šestici nejlepších. Najdete ve výběru své favority?

Smlouva s roboďáblem

Skóre: 9,0

Není vůbec překvapivé, že si na dlouhou dobu poslední díl seriálu vysloužil takový ohlas a umístil se na šestém místě. Tklivá, romantická story, Fry snažící se ze sebe dostat to nejlepší, i finální nikoho neiritující muzikálový finiš patří do zlatého fondu seriálové tvorby!

Lepší později, než pozdě

Skóre: 9,0

Stejné úrovně dosáhl i díl zaměřený na famózní časové paradoxy. Fry, Bender a profesor v něm cestují několikrát dokola historií kosmu, mimoděk se pokusí zabít Hitlera a všechno nakonec skončí pohřbíváním sebe sama. Jak se ostatně sluší a patří na většinu příběhů o cestování časem. Futurama ve své nejlepší, krystalické formě!

Číslo 5 nežije

Skóre: 9,1

Máme tu druhý díl z obnovené Futuramy (premiéra v červenci 2010), tentokráte vypovídající o Benderově cestě k smrtelnosti. Náš plecháč totiž zjistí, že nemá připravenou záložní kopii sebe sama a musí tento problém s Hermesovou pomocí nějak napravit...

Víc neštěstí než rozumu

Skóre: 9,1

Tento populární díl z pradávného března 2001 opět hraje na strunu emocí. Fry se zde snaží získat zpátky svůj čtyřlístek a mezitím vzpomíná na život se svým bratrem na konci 20. století.

Amazonky to chtěj taky

Skóre: 9,2

Smrt snu-snu si vysloužili Kif, Zapp a Fry v této epizodě poté, co po nevydařeném dvojrande ztroskotali na planetě sexuchtivých vesmírných Amazonek!

Čtyři z rakety a pes

Skóre: 9,2

Nakonec se však fanouškům zdaleka nejvíce líbí přeci jenom emoční momentky. Není se čemu divit, že se tolika lidem ponejvíce líbí díl rekapitulující Fryovu snahu o oživení svého hafana, která skončí tragickou, až kultovní montáží psa čekajícího navždy na svého páníčka.

Ještě teď s námi cloumají emoce! Který díl Futuramy nejvíc dostal vás?

Futurama běží každý všední den v 16.15 na Prima COOL.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný