29. října 2015 12:15

7 nejpodceňovanějších postav ze Simpsonových

Staňte se jejich fanoušky, než to bude cool.

Hlavní postavy Simpsonových jsou známé snad i zapřísáhlým nedivákům trampot žluté rodinky. Dokonce i mnohé vedlejší charaktery se za léta existence Simpsonových dostaly do obecného povědomí – za všechny vzpomeňme třeba na zkorumpovaného starostu Quimbyho. A přesto existuje celá řádka jiných postav, kterým se vděku mas prostě nedostává. U některých je na vině skutečnost, že se seriálem jenom mihnou a nedostanou více prostoru. U jiných za to může fakt, že si z nich scenáristé nepokrytě tropí šoufky, i když si to kreslení panáci nezaslouží. Ujali jsme se obrany sedmi z nich.

Troy McClure

Nelze vlastně úplně říct, že by Troy byl málo oblíbený, přesto je vlastně prezentován jako div ne podprůměrný herec céčkových kravinek. Snad jenom málokterý skutečný herec má však na triku takovou porci rolí! Kdyby nezemřel Troyův dabér, McClure se postupně mohl stát nejobsazovanějším (fiktivním) hercem v historii kinematografie. Troyova komika navíc seriálu umožnila tropit si první vtípky z filmařiny, a to je kvůli palbě do vlastních řad u seriálů vždy vděčné.

Millhouse

Mezi Líziným šprťáctvím a Bártovým sígrovstvím je docela problém ve Springfieldu najít nějaké normální děti. Máme snad připomínat Ralpha Wigguma? Nebo dokonce Nelsona? Millhouse je ňouma, ale je přesně tím typem ňoumy, který nejde ode zdi ke zdi. Pro jeho krátkozrakost a brutální rodinný rozvod je navíc pochopitelné, že trpí sociálními fóbiemi – je to vlastně šokující, ale Millhouse je jednou z mála postav, které se za čtvrtstoletí Simpsonů dočkaly alespoň nějakého vývoje!

Luigi Risotto

Parodie na italské přistěhovalce a kuchaře mluví jako hotentot v původní i počeštěné verzi. Luigi má povětšinou pověst nepřející bagáže, je to však pochopitelné – veškeré své úspěchy si musel vydřít sám! Zkuste si ostatně vzpomenout na jakéhokoliv jiného springfieldského kuchaře. Tak vidíte, žádný jiný totiž není!

Strážník Lou

Ačkoliv má Springfield celou řadu zločinců včetně celého místní kliky italské mafie (!), policejní oddělení si vystačí s pouhými třemi strážníky. Stačí se však na ně podívat, vylučovací metodou odstranit ty nekompetentní – a tím míníme jak tlusťocha Wigguma, tak i prosťáčka Eddieho – a vyjde vám, že zákon a pořádek ve městě prosazuje jenom drsňák Lou.

Arnie Pye

Reportér v poli Arnie, a zřejmě vítěz soutěže v dvojníků Woodyho Allena, je sice jenom sváteční postavou, právě bez jeho usilovné práce v poli by však Kent neměl moc co reportovat. Jeho občasné poštěkání s Kentem, na jehož práci si Arnie otevřeně brousí zuby, navíc dodalo mediálnímu prostředí Simsonových o trochu více komiky i hloubky. Nejsme si navíc jisti úplně proč, ale z nějakého důvodu máme pro Arnieho, pracovníka televizního kanálu, nevysvětlitelné pochopení...

Gil Gunderson

Chodící ztělesnění zoufalství prodavače, který je od vyhazovu vzdálený jenom o jednu promarněnou zakázku, míří na kariéry každého z nás. Gilova komika funguje jenom proto, že má krátký ráz – jak dlouho si totiž, vy bestie, chcete dělat srandu z chudáka, který je ze své práce na pokraji zhroucení?

Děda Simpson

Homerův táta je častým zdrojem vtípků zaměřených na seniory, přičemž si na rozdíl od Homera většinou komičnost své situace ani neuvědomuje. Všichni ale v hloubi své makovice víme, že dříve či později budeme na jeho místě my sami. Čas měří všem stejně – a při každém gagu zaměřeném na dědu Simpsona se vlastně smějeme sami sobě.

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný