5. října 2015 10:00

7 věcí, které víme o pokračování Top Gearu

Mrkli jsme se "na střeva" Clarksonově nové show.

V úterý večer na Prima COOL začíná počátek konce - čeká vás totiž premiéra poslední řady Top Gearu! Byť má produkce pořadu pokračovat i nadále, po vyhazovu Jeremyho Clarksona z BBC už nikdy nebude stejná. Zatímco fanoušky tak na COOLu čeká poslední desatero jeho automobilové zábavy, v zámoří už trojice fachmanů ze “starého” Top Gearu kuje nové pikle - připravují tam duchovní pokračování “svého” konceptu pořadu o autech pro internetovou televizi Amazon. I když je výsledek jejich snahy stále zahalen oparem tajemství, vypíchli jsme, co vše je doposud známé.

7) Kolik bude dílů?

Celé trio, tedy Clarkson, Hammond a May, podepsalo s Amazonem smlouvu na tři série, každá o 12 epizodách. Dohromady se tedy fanoušci trojice mohou těšit na 36 dílů! Stopáž každého z nic má být kolem 60 minut. Oproti zvyku internetových televizí však nebudou jednotlivé řady vydány najednou, nýbrž v tradičním týdenním odstupu.

6) Za kolik?

Amazon poskytl Clarksonovi šokantní rozpočet 160 milionů liber, čili necelých 6 miliard korun...

5) Kdo jiný měl zájem?

Clarkson údajně oslovil jenom internetové televize, jak si postěžoval manažer z anglického sportovního kanálu BT. Všichni se ale obávali, že pořad v ranku Top Gearu bude příliš drahý na natáčení, což zjevně nebylo daleko od pravdy.

4) Jak to bude vypadat?

Celou pointou nového pořadu je zachování stylu Top Gearu za Clarksonovy éry. I když zřejmě dojde na pár novot, většina formátu by měla vypadat totožně. Na některé tradice však kvůli autorským právům nedojde - platí to jak pro Stiga, tak i některé pravidelné segmenty. Taktéž se už nebude natáčet na letišti Dunsfold. Na druhou stranu, bez mantinelů daných BBC se možná pánové pustí do kousků, které by si ve starém pořadu nemohli dovolit...

3) Jak se to bude jmenovat?

Spekulujete se nad jménem Gear Knobs, které bylo registrované Clarksonovou společností. Prozatím však nebylo skutečné jméno odhaleno.

2) Kdy to bude?

Pořad bude dostupný na Amazon Prime, internetovém kanálu "vysílaném" skrze různé aplikace. Jeho dostupnost na našem území je ale dost pochybná. Datum vysílání ještě není známé, natáčení ale začne "během pár týdnů", jak odhalil Clarkson v září. Všeobecně se proto předpokládá, že na premiéru dojde na podzim 2016.

1) Co se stane s Top Gearem?

Značka Top Gear zůstala ve vlastnictví BBC, od příští sezóny by ji však měl převzít Chris Evans - na mysli teď máme postaršího britského moderátora ranních talkshow, nikoliv stejnojmenného představitele Kapitána Ameriky. Hledání Evansových kolegů a kolegyň momentálně probíhá.

Rozhodně platí, že výsledek Evansova snažení bude… tak či onak zajímavý. I když Clarkson a spol. dali dnešnímu Top Gearu jeho moderní tvář, pořad je ve skutečnosti mnohem starší. Uvidíme tedy, co s ním bude BBC schopná ještě udělat.

22. série Top Gearu začíná na Prima COOL v úterý ve 20.15.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný