3. září 2015 14:00

7 zrušených epizod Simpsonových, které nikdo neviděl

Nápady, které scenáristé naházeli do koše.

Ještě zajímavější než seriálové epizody, které spatřily světlo světa, bývají pro fanoušky seriálové epizody, kterým se nedostalo takového štěstí. Ať už jde o koncepty zaříznuté v plenkách nebo nepoužité scény, na jejichž zatnutí také občas dojde, v hlavách věrných diváků vyvolávají ustřižené příběhy tornáda otázek nad tím, jak by jejich oblíbené dílko mohlo vypadat, kdyby tomu osud chtěl jinak. Materiálem pro famózní spekulace může být i přehlídka nepoužitých nápadů vynesených spolutvůrcem Simpsonů Billem Oakleym. Pro všechny z nich platí, že byly realizovány i ve formě scénáře, na překování do animované podoby už však nedošlo.

7) Bart získá válečný jeep

Story by: Bill Oakley & Josh Weinstein

První zaříznutý příběh měl vycházet z mýtu z druhé světové války, podle něhož bylo možné koupit z armádních zásob jeep (zabalený ve velké bedně) jenom za 50 (tehdejších) dolarů. Poté, co Bart zjistí, že mýtus je pravdivý, se navíc ukáže, že čím více jeepů zákazník koupí, tím se cena snižuje. Homer si proto samozřejmě koupí jeepů 50 a brzy jich má ve městě každý tucty. Díl nakonec nevznikl, protože nápad scenáristům prostě neseděl.

6) Homer je narkoleptik

Story by: David X. Cohen

Scenárista David X. Cohen údajně navrhoval tenhle díl opakovaně a vždy se dočkal odmítnutí. Důvod byl nasnadě – premisa o všude usínajícím Homerovi shrnuje i celou zápletku. Jednoduše tu nebylo dost materiálu na to, aby diváky epizoda po pár minutách neuspala nudou.

5) Sousedi, kravaťáci

Story by: David M. Stern

Spousta dílů Simpsonových řeší příchod nových sousedů, ale na yuppies, bohaté "kravaťáky" středního věku nikdy nedošlo. Nahradit to mohl díl, v němž si Homer právě takové nováčky oblíbí i s jejich obrovskou plazmovou televizí. Pravda je, že telku by si Homer už mohl pořídit trochu novější. Více o zápletce však známo není.

4) Homer si koupí oblek za tisíc dolarů

Story by: Sam Simon

Ani o této zápletce není známé skoro nic krom premisy, ale už teď je nám jasné, že by buď Homera překovala v arogantní potvoru, nebo by Homer oblek naopak v první minutě zničil...

3) Simpsonovi řeší černochy

Story by: Greg Daniels

Na to, jak velké je v Americe téma soužití ras, se jím jinak bezbřezí satirici Simpsonovi prakticky nikdy víc nezabývali. Změnit to měla epizoda Grega Danielse, v níž by se Homer dostal do sporu s černošským doktorem Dlahou. Koncept byl nakonec utnut producenty, podle kterých "Simpsonovi nejsou to správné fórum pro řešení rasových témat".

2) Líza je "scientolog"

Story by: George Meyer

Simpsonovi se mohli zabývat ožehavým tématem scientologické církve dávno před South Parkem! Už okolo 9. řady totiž vznikl koncept dílu, v němž se Líza přidá do kopie jisté pseudocírkve, zde nazvané jako Scientopterané.

S utahováním si ze Scientologů však vyvstalo hned několik problémů – především skutečnost, že mezi ně patří nemalý počet herců a štábu, včetně Nancy Cartwright, hlasu Barta Simpsona. Producenti nechtěli riskovat vnitřní neshody, a tak koncept raději zařízli. Část nápadu se nakonec přesto objevila v epizodě 9. řady Radost ze sekty, ač už nemířila přímo na jednu konkrétní sebranku.

1) Leon "Michael Jackson" Kompowsky se vrátí do města

Story by: Conan O'Brien

I vy jistě vzpomínáte na raný díl, v němž se Homer zavřený do blázince setkal s mužem, který zpíval přesně jako Michael Jackson (především proto, že ho namluvil Michael Jackson). Díl končil otevřeně, Conan O'Brien však sepsal jeho přímé pokračování, v němž se Leon Kompowsky vrátí do města, tentokrát si však bude myslet, že je zpěvákem Princem.

Epizoda skoro došla do finální stádia – vzniklo několik verzí scénáře, finální verze byla odeslána i Princovi. Ten však zpátky poslal poznámky, které vůbec neseděly na scénář tvůrců Simpsonových. Nakonec se ukázalo, že mu kdosi (zřejmě Princovi přátelé) podstrčili falešný scénář. Poté, co se šlamastyku podařilo vyřešit, si Princ konečně mohl přečíst skutečnou verzi děje – a následně ji se slovy "nelíbí se mi to" vrátit tam, odkud přišla. A to byl konec celého příběhu o zaříznutí pokračování vpravdě famózního dílu o Leonovi.

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný