26. srpna 2015 14:00

Abrams promluvil o padouchovi z nových Star Wars: Bude Kylo Ren vesmírný nácek?

A koho si ve filmu zahraje Andy „Glum“ Serkis?

Jak jste si určitě všimli, záporáci ze Star Wars nikdy neměli k nacismu daleko. Celé Impérium je přiznaně inspirováno Hitlerovou armádou a gestapem, takhle padoušská organizace se ale rozpadla na konci Epizody VI. Bitva o Endor tedy přinesla mír pro celou galaxii a klidný život pro Luka Skywalkera a jeho přátele. Jenže jak už to ve filmech bývá, nic netrvá věčně.

Už v prosincové Epizodě VII se dozvíme, že Impérium sice zaniklo, ale to neznamená, že po něm nezbylo vůbec nic. Někteří jeho členové Rebelům unikli a spojili se s elementy, které mohly celou dobu stát Císařovi za zády. Impérium ostatně vedl jen jeden sithský lord. Takže co ti další?

O těch režisér J. J. Abrams zarytě mlčí, zatím ale víme o dvou zásadních uskupeních, se kterými se naši hrdinové střetnou tři dekády po pádu Impéria. Tím zásadnějším bude First Order (První řád), imperiálně laděné hnutí, které se zřejmě snaží dotáhnout Císařovu práci. Parta číslo dvě se potom jmenuje Knights of Ren (Rytíři Renu?) a pochází z ní hlavní záporák filmu, maskovaný Kylo Ren v podání Adama Drivera.

Tajuplný obdivovatel Dartha Vadera tudíž není Sith. Patří spíš mezi jejich „fanoušky“, kteří mají vlastní tajnou společnost. Ve filmu se Ren bude zodpovídat postavě jménem Snokes, která má vazby k Temné straně síly a hraje ji Andy Serkis (právě jeho hlas jsme slyšeli v prvním teaseru). A to je zhruba všechno, co o něm zatím víme. Kylo Ren má každopádně vazby k Prvnímu řádu. Jeho mise je pak podle Abramse inspirována následující teorií:

„Všechno vzešlo z konverzace o tom, co by se stalo, kdyby nacisté utekli do Argentiny a začali tam znovu společně pracovat. Co by z toho vzniklo? Je První řád skupinou lidí, kteří obdivují Impérium? Může být práce Impéria chápána jako nedokončená? Mohl se Vader stát mučedníkem? A neexistuje náhodou potřeba to všechno dotáhnout do konce?“

Záporáci z nových Star Wars tak očividně neopustí „nacistickou škatulku“. A bude hodně zajímavé sledovat, kým nakonec bude Kylo Ren, jenž tohle jméno přijal až ve chvíli, kdy se přidal ke svému řádu (Ren je společným přízviskem, něco jako Darth). Jeho pravá identita nám nicméně zůstává skryta. Tak ji snad Abrams uhájí až do premiéry!

Karel Ryška

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný