20. srpna 2015 12:00

Jak Homer umíral: Viděli jste 7 nejdojemnějších dílů Simpsonových?

Připravte si kapesníčky do pohotovostní polohy!

I když se to kvůli jejich fazóně crazy komedie nemusí zdát, Simpsonovi měli vždycky k dojáku hodně blízko. Zvláště v prvních řadách, kdy ještě scenáristé nevyčerpali své nápady a nemuseli proto zápletky šroubovat do stále absurdnějších příběhů, Simpsonovi popisovali příběh víceméně normální rodiny, která zápasí s každodenními problémy. Ačkoliv i dnes mnohé příhody žluté rodinky dovedou vykouzlit ty pravé emoce, místo na pomyslném trůnu dojetí patří jenom našemu vyvolenému sedmeru epizod.

7) Dědovo dědictví

První vybraný díl v sobě kombinuje premisu mnoha vtipů, totiž lásku ke staré a navíc bohaté dámě a následné brzké dědictví. Jenže tentokrát je jejím milencem děda Simpson, který prožije hned dvojí morální kocovinu – první ze ztráty milované osoby, druhou poté, co ho nerozveselí ani zděděné peníze. Prachy jsou holt krásná věc, ale štěstí si za ně nekoupíš.

6) Není ryba jako ryba

Epizoda, v níž se Homer domnívá, že snědl jedovatou rybu a zbývá mu jen den života, je další vyloženě slzopudnou látkou. Momentka, kdy se loučí se spící rodinou a zaposlouchá se do audioverze Bible, patří mezi okamžiky, při nichž mrazí v zádech, ale zároveň se nad svérázným řešením duchovního poradenství nelze nepousmát.

5) Bart propadá

Úvod teprve 2. řady ukázal díl, v němž Bartovi hrozilo, inu, propadnutí o ročník níže. Bart se proto celý díl poprvé poctivě drtil, ale přesto mu o jediný bod test unikl. Story o klasických obavách každého studenta nakonec skončila happy endem, poprvé po dlouhé době však nešlo s Bartem nesoucítit...

4) Spasitel zabijákem

Domácí zvířátka Simpsonových dnes nejsou častým předmětem zápletek – není se čemu divit, po Spasitel zabijákem by se totiž tvůrci jen stěží překonali! Díl přinášel poměrně komplikovanou story o tom, že rodina musela kvůli drahé operaci Spasitele fest hluboko sáhnout do sdílené kapsy – a vlivem toho se následně začali vědomě i podvědomě ke Spasiteli chovat značně ošklivě. Hafan proto utekl, našel však útočiště u pana Burnse, který si z něho začal vychovávat bojové plemeno. Až závěrečné shledání Spasitele a Simpsonových, kdy má nakázáno napadnout svou bývalou rodinku, načež se ale vrátí do svého starého já, dává pořádně provětrat emoce!

3) A s Maggie jsou tři

Vpravdě dokonalý retrospektivní díl na diváky číhá pod jménem A s Maggie jsou tři. Popisuje, jak Maggie omylem přišla na svět, a jak se Homer i Marge museli kvůli ní v rodinném životě uskromnit – včetně Homerova návratu do nenáviděné práce v Burnsově jaderné elektrárně...

2) Babička

Poté, co se Homer dozví, že jeho matka není mrtvá, epizoda působí jako tradiční slzolam o shledání dlouho odloučené rodiny a zpytování svědomí. Jenže ouha! Homerovu máti stále hledá FBI a ona proto znovu pláchne. Za scénu Homerova finálního postávání před noční oblohou by se nemusela stydět žádná dramatická vypalovačka!

1) Homr

Zdaleka nejbestiálnější pointu však vyčaroval díl, v němž se ukázalo, že Homer je celý život génius, jenom měl v nose voskovku, která jeho inteligenci házela klacky pod nohy. Jenže blahoslaveni chudí duchem, a Homer nakonec po krátké epizodě geniality dojde k tomu, že s voskovkou u mozku byl šťastnější. To celé k velké nelibosti Lízy, která si se svým otcem poprvé skutečně rozuměla. "Homr" jí však alespoň na památku napsal tklivý dopis.

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

A kdyby vám to bylo málo, 1. září pro vás chystáme další simpsonovský maraton s novými díly z 26. série. Protože čím jiným si zpříjemnit první školní den, hm?

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný