20. listopadu 2015 17:10

Johnny Depp ještě nebyl děsivější! Jak se povedla jeho gangsterka Black Mass: Špinavá hra?

Jste připraveni na kralujícího Deppa?

O kariéře Johnnyho Deppa toho bylo napsáno dost a dost. Po sérii propadáků je ve fázi, kdy ho drží nad vodou jen dvě blockbusterové role (Kloboučník a Jack Sparrow), a už dlouho se čeká, jestli zaválí v nějaké další. Přišla ta chvíle nyní, s gangsterkou Black Mass: Špinavá hra? V podstatě se dá říct, že ano.

Johnny je totiž jako skutečný gangster James „Whitey“ Bulger výborný. Jeho postava je nepředvídatelná a jde z ní docela strach, takže na druhou stranu zamrzí, že se to samé nedá říct o celém filmu. Špinavá hra je totiž v každém ohledu veleobyčejnou gangsterkou. Prostě jen převypravuje reálné události ze sedmdesátých let, u kterých vás skoro nic nepřekvapí, a tím to víceméně hasne.

Třeba takový Americký gangster vám nabídne zhruba to samé, má ale ohromný šmrnc, silný herecký duel a pohlcující newyorskou atmosféru. Špinavá hra je oproti tomu bostonskou klasikou, jíž by Ben Affleck, Ridley Scott, David Ayer nebo Antoine Fuqua určitě vdechly mnohem víc života. Takhle celý film pomaličku skomírá a trčí z něj jen pár vynikajících scén, obvykle s parádně psychopatickým Deppem.

Ještě tedy návštěvu kina zvažte. Johnny se sice zase jednou blýsknul, režírující Scott Cooper ale bohužel natočil až příliš obyčejnou žánrovou jednohubku, z níž si budete za pár dní pamatovat jen hlavního hrdinu. Jestli je to málo nebo moc, to už je holt na vás.

Hodnocení: 6/10

Karel Ryška

---

Jo, Johnny umí rozveselit. Mrkněte do galérky!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný