22. května 2015 14:00

Kdo je Sherlockovi pro smích? Vybrali jsme 4 nejhorší detektivy z filmu a televize!

Nejlepší příklady toho, že když se hodně snažíte, ještě neznamená, že to bude stačit.

Každý pátek večer se na COOLu předvádí starý dobrý Frank "Kurýr" Martin, který je sice primárně řidičem, ale i tak vypátrá kohokoliv a cokoliv. Jenže aby byl svět v rovnováze, na každého schopného hrdinu připadá jeden nekňuba. V našem článku se tak sešli hned čtyři nejnešikovnější.

4) Detektiv Ken "Hutch" Hutchinson

Nejenže je druhá polovička dvojice ze Starskyho a Hutche totální hovado, které se například sjíždí zabavenými narkotiky, ale navíc se aktivně podílí i na hazardu a loupežných přepadeních. I když snímek končí na roztomilé struně a hlavní záporák je dopaden, Hutch si z toho všeho na rozdíl od Starskyho žádné morální poselství neodnáší a vesele se culí dál. My ale víme, že kdyby měl tenhle film/seriál pokračování, Hutch by v něm měl být záporák.

3) Agent Sterling Archer

Celou pointou animáku Archer je neschopnost hlavního hrdiny. Agent Sterling Archer je dokonalým bondovským frajírkem – disponuje masivním egem a povolením zabíjet, jeho největším problémem je však především alkoholismus a potřeba vypadat dobře. Archer tak podobně jako zbytek okolních idiotů těží humor právě z toho, jak titulní namyšlený hezoun většinu svých operací strašlivě zesloní...

2) Inspektor Jacques Clouseau

Během 60. let vznikly hned dva klasické filmy, v nichž se neschopný francouzský detektiv nepříliš úspěšně honí za superzloduchem. Fantomas s Louiem de Funèsem však přišel až v roce 1964, smolíčka neschopáků si proto vylosoval dřívější inspektor Jacques Clouseau s tváří Petera Sellerse. Důkazem, jak moc diváky baví sledovat tohoto idiota v akci, je skutečnost, že v prvním filmu pozdější série byl Clouseau pouhou vedlejší postavičkou. Diváci si však vydupali celou baterii pokračování.

1) Jack Gittes, soukromné očko

Na rozdíl od všech předešlých jmen není Jack Gittes z Čínské čtvrti účastníkem komedie – naopak, Čínská čtvrť je dodnes mrazivým noirem, který se proslavil svým depresivním koncem. Jack Gittes však přesto platí za kompletního neschopáka. I když se dostane na jádro příběhu, příliš dlouho se nechá vodit za nos a závěrečná tragédie padá zcela na jeho bedra. Naštěstí při tom alespoň vypadá dobře...

Zdroj: Vulture.com

Kurýr vyráží do ulic v pátek ve 20.15 na COOLu!

Který filmový nebo televizní detektiv je největší ňouma podle vás?

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky film televize Archer Fantomas Peter Sellers Inspector Clouseau Sterling Archer

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný