31. srpna 2015 14:45

Maraton Simpsonových s premiérovými díly představí nový hlas pana Burnse!

Prázdniny jsou za námi a je tu zas školní rok. Abychom vám ale zpříjemnili první školní den, připravila si pro vás Prima COOL v pořadí již třetí maraton Simpsonových! V nových dílech 26. série se mimo jiné setkáte s novým hlasem pana Burnse.

V úterý 1. září budou mít radost všichni milovníci bláznivé rodinky ze Springfieldu. Žlutý maraton odstartují v obvyklém čase tři starší epizody a ve 20.15 přijde na řadu pět premiérových dílů 26. řady Simpsonů.

Můžete se těšit na spoustu praštěných zážitků žluté rodinky, ale i na to, že bude mít postava pana Burnse po smrti jeho letitého dabéra Bedřicha Šeteny nový hlas. „Nového dabéra jsem vybíral přímo já a snažil jsem se o to, aby to byla co nejcitlivější výměna. Aby divák, který je tak dlouho na něco zvyklý, moc netrpěl. Samozřejmě to bude trochu jiné, ale je to ta nejlepší možnost. Já osobně jsem s volbou spokojen. Jelikož dělám dabing již od sedmdesátých let a mám naši scénu dokonale zmapovanou, ihned jsem věděl, že Bedřicha Šetenu by mohl nahradit Jan Vlasák,“ prozradil režisér českého znění Zdeněk Štěpán s tím, že je tato situace sice smutná, ale dala se očekávat.

„Začalo se točit před dvaceti pěti lety, kdy většině dabérů bylo kolem padesáti, tudíž jim je nyní přes sedmdesát – a nikdo nežije věčně,“ dodal Zdeněk Štěpán. Jak se s novou rolí vypořádal sám Jan Vlasák? „Bylo velmi překvapivé, když mě Zdeněk Štěpán oslovil, ale jsem za to velmi rád. Lidé určitě budou srovnávat, ale já jsem nikterak nemohl Bedřicha Šetenu kopírovat, on byl jedinečný. Pokusil jsem se tedy nevybočit z té jeho dabingové cesty. Zdeněk mi navíc řekl, co se mu líbí a co ne, takže jsme to zvládli,“ dodal Jan Vlasák.

V rámci maratonu Simpsonových se můžete těšit na těchto 5 premiérových dílů 26. série: Velcí a hrdí; Marge taxikářkou; Průvodce pro princeznu; Nebeský polda a Čekání na Duffmana.

A o čem tyto epizody jsou?

13. epizoda Velcí a hrdí (Walking Big & Tall)

Líza napíše novou hymnu po tom, co se ukáže, že původní hymna byla zkopírovaná.

14. epizoda Marge taxikářkou (My Fare Lady)

Vočko se stane zaměstnancem jaderné elektrárny a nadřízeným Homera.

15. epizoda Průvodce pro princeznu (The Princess Guide)

Do Springfieldu přijede nigerijská princezna Kemi a Homer dostane za úkol se o ni postarat. Princezna se však mezitím stihne zamilovat do Vočka.

16. epizoda Nebeský polda (Sky Police)

Šerif Wiggum omylem dostane jet pack a rozhodne se, že jej využije k potírání zločinu. Poté, co kvůli nárazu zničí kostel, se Marge s ostatními věřícími rozhodne vyhrát v blackjacku, aby kostel zachránila.

17. epizoda Čekání na Duffmana (Waiting for Duffman)

Když Duffman po operaci kyčelního kloubu odejde do důchodu, vyhlásí společnost soutěž o jeho místo, kterou vyhraje Homer. Když je po něm požadováno, aby byl v práci střízlivý, zjistí, že pivo není pro život tak nepostradatelné.

Simpsonovský maraton začíná v úterý 1. září ve 20.15 na Prima COOL.

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný