19. června 2015 06:00

Marťani přicházejí v míru: Viděli jste 4 nejblbější mimozemské invaze?

Ne každá návštěva emzáků musí končit tak archetypálně jako třeba náš nedávný Den nezávislosti.

Sousedská hlídka vám v sobotu na COOLu přinese hřejivý lidský příběh o partičce čtyř úplně normálních chlápků, kteří při rutinním hlídání ulic před dealery drog a jinými nekalými živly... překazí právě mimozemskou invazi! Podobných variací přibývá, a je to vlastně logické. S tím, jak filmaři stále dokola používají klišé katastrofických filmů, se zvyšuje i touha se proti nim vymezit. Vedle Sousedské hlídky tak stojí i čtveřice dalších filmů, v nichž se - s dobrým či zlým výsledkem - ufouni snažili Zemi dobýt docela nečekaným, pološíleným způsobem!

Fakulta

Plán útoku: Postupné asimilování lidstva nezačneme od prezidentů na summitu G7 ani osamocených lesních chatek, nýbrž u náhodné střední školy plné vzájemně se hejtujících výrostků! To by totiž nikdo nečekal!

Co se nezdařilo: Pozemšťané v čele s Elijahem "Frodem" Woodem naštěstí měli nakoukány všechny dostupné archetypy sci-fi filmů, a tak věděli, že je k destrukci úlového vědomí potřeba zabít královnu. Ještěže lze všechny problémy v životě řešit následováním žánrových postupů!

Mars útočí

Plán útoku: Přiletět s celou gigantickou flotilou létajících talířů až k Zemi, oblbnout hipíky dole tvrzením o příchodu v míru, a pak začít dštít zkázu nejhrubšího zrna!

Co se nezdařilo: Marťanský plán by vyšel beze zbytku - všechna mírová jednání selhala kvůli problému jménem "Marťani jsou kruté, cynické svině", a ani jaderný protiútok nic nezmohl. Jenže pak se ukázalo, že jistá country písnička Marťanům způsobuje explozivní migrény, a řešení bylo na světě. Přesnější definici doslova zázračného zvratu v příběhu, takzvaného deus ex machina, byste snad nenašli.

U Konce světa

Plán útoku: Pomoct opičákům ze třetí planety s technologickou revolucí, která přináší rychlé a chytré počítače, a následně je všechny nahradit robotickými replikami! Proč? Protože proto!

Co se nezdařilo: Eh, nechceme moc spoilerovat, ale ne vždycky musí ďábelsky dementní plán nutně ztroskotat...

Znamení

Plán útoku: Vystrašit domorodce tvorbou "navigačních" kruhů v obilí, pak dát všem najevo, že jsme přiletěli nad všechny velká města, a nakonec, po celé hi-tech mezihvězdné habaďůře, zaútočíme našimi nahatými pěšáky!

Co se nezdařilo: Ach ne, kdo jen mohl tušit, že Země, planeta pokrytá ze 70% oceány viditelnými z vesmíru, bude překypovat... vodou. Tekutinou, která nás zabijí! Kde jsme jenom udělali chybu?!

Sousedská hlídka, která je v jádru daleko smysluplnější než tyhle 4 filmy, jde do akce v sobotu ve 20.00 na COOLu!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný