20. srpna 2015 14:29

Obří Orgrim z Warcraftu ožil a vystrašil fanoušky komiksů!

Ne vše, co se zdá jako příšera z Warcraftu, vás může zabít...

Americké San Diego je již po léta hostitelem jednoho z nejvýznamnějších comic conů na světě, tedy dostaveníčka určeného především těm z vás, kteří se kromě počítačových her stihli zažrat i do knížek obsahujících více obrázků než samotného textu. S nadsázkou řečeno, samozřejmě, ve skutečnosti komiksy milujeme všichni.

A že se množiny počítačových hráčů a fanoušků komiksu do velké míry prolínají, si dle nás zcela správně letos tipli i v Blizzard Entertainment, a pokusili si tak na Comic Conu v San Diegu trochu přihřát svou polívčičkou. Postarali se totiž o jednoznačně nejmonstróznější stánek v celém areálu. Nedominovalo mu přitom nic jiného než obří socha Orgrima, jedné z postav her a rovněž komiksu, který na motivy těchto her vznikl.

Jak můžete přitom vidět z poctivé fotodokumentace, nejednalo se v žádném případě o ledajakou reklamní sochu, nýbrž vskutku o výtvarné dílo, za které by se nemusel stydět ani Matyáš Braun; a my ostatně pevně věříme, že budoucí generace mu nakonec tvorbu Orgrima zřejmě stejně připíší, protože inspirace autorů jeho rukopisem je evidentní. Ostatně, na Karlově mostě by mu to celkem slušelo, nemyslíte?

Ohlasy, které v San Diegu Orgrim vyvolal, byly nadšené. Třiatřicetiletý návštěvník Alejandro se na příklad nechal slyšet, že nic úžasnějšího a strašidelnějšího zároveň v životě neviděl. Jeho přítelkyně Jimena prý zas dlouze obdivovala Orgrimovy proporce. Tak snad i české comic cony jednoho dne překvapí a přijdou s něčím takhle obrovským...

Ondřej NajmaneSuba.eu

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný