14. května 2013 11:20

Pět skutečně existujících superhrdinů

Důkaz, že komiksové filmy a seriály nemají k realitě až tak daleko!

Ze sledování Batmana, Spider-Mana nebo třeba našeho Mstitele Capa, by se mohlo zdát, že superhrdinská cháska je výlučně předmětem fikce.

Jenže co když je za tím něco víc? Co když někoho skutečného zaujala představa, že by po nocích chodil ulicemi a dělal pořádek? Právě to si dalo za cíl hned několik tuctů existujících lidí po celém světě.

Vybrali jsme pro vás pět příkladů, které svědčí o tom, že zlepšit své okolí může kdokoliv – zvlášť pokud si na sebe obleče několikabarevný neopren! :)5) Knight WarriorManchesterský mladík Roger Hayhurst po nocích mezi devátou a druhou brázdí ulice svého zaneřáděného města, nesa na sobě modrý kostým za 300 dolarů.

Tenhle Knight Warrior sice žije se svou matkou a dle svých slov má "nadpřirozenou touhu učinit svět lepším místem", přičemž jeho hlavním zájmem je rozdávat bezdomovcům jídlo a pomáhat opilcům najít, kde mají domov svůj. Což dost popisuje způsoby mnoha jiných podobných žijících superhrdinů.

Navzdory poněkud bezpečnému modu operandi a rodinné podpoře se o něj jeho matka docela bojí... A další příklady superhrdinů jí dávají za pravdu!

4) Dark GuardianStejně jako Knight Warrior a stejně jako většina existujících maskovaných superhrdinů i Newyorčan Chris Pollak alias červenomodrý Dark Guardian se primárně zaměřuje na to, co by v jiném případě bylo považováno za džob sociálních pracovníků...

Tak či onak jde občas i za hranice nalívání polívek – sem tam se při hlídkách v Central Parku dostane do konfrontace s místním drogovým dealerem a zpříma ho konfrontuje s tím, že tu nemá co pohledávat. Jelikož ze zákona nemůže tasit kvéry a vyhrožovat násilím, činí tak obvykle pomocí baterky zamířené na dealera a vykřikováním "Tohle je park bez drog!"

3) ShadowMohlo by se zdát, že světová asociace superhrdinů bude zajímat hlavně Američany – ale už náš druhý superhrdina myslící to vážně je Brit. Sotva třicetiletý Ken Andre je přitom tak trochu vzdálen světu barevných pláštěnek. Jeho vyvoleným posláním je totiž být moderním nindžou!

Andre neboli Shadow má navíc oproti dosavadním panákům hlavní cíl v patrolování zabraňujícímu zločinu. Ani tenhle chlapík nemůže zločince vraždit na potkání – jeho cílem však je být cosi jako aktivní očitý svědek se schopností ubránit se napadení. A v tom mu pomáhá jak znalost bojových umění a nunčaky, tak i udělátko zlepšující sluch. To aby mohl však uslyšet daleké zloduchy a přijít je... ehm, pozorovat.

2) Phoenix JonesPředposledním supergerojem našeho přehledu je obrovitánský Phoenix Jones. Ten se dočkal zdaleka největší pozornosti médií, když byl v roce 2011 zatčen za posprejování dvou žen pepřákem – dle jeho reportu se omylem připletly do potyčky dvou mužů, kterou se Phoenix snažil zastavit. Ale tak už to chodí, Phoenix Jones sám se později dočkal třebas i zlomeného nosu a vyhrožování pistolí...

Není bez zajímavosti, že oproti jiným panákům se Phoenix Jones na práci superhrdiny hodí zdaleka nejlépe. Nositel obleku, v jehož výbavě je i neprůstřelná vesta, totiž nese jméno Benjamin Fodor a jedná se zároveň o profesionálního zápasníka wrestlingové ligy.

1) The Flashing BladeDoposud všichni superhrdinové byli zároveň jistými celebritami – včetně povědomí o jejich jménech a skutečných životech. Pár vigilantů se však rozhodlo zůstat v utajení, a Flashing Blade, katanu nosící údajný britský čtyřicátník, patří mezi ně. The Flashing Blade se dočkal jediné známé akce, již při ní však šlo do tuhého.

V roce 2007 se dvojice britských detektivů v South Shields dostala pod útok gangů vyzbrojeného noži a řetězy. Z čista jasna se však odkudsi vyloupl Flashing Blade a mávaje katanou zakřičel, ať policisty nechají být. Jednoho výrostka zranil, zbytek zahnal na útěk a pak se z místa činu ztratil. Nikdo o něm nikdy víc neslyšel…

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný