3. dubna 2013 11:00

Poslední zářez Ramba už ve čtvrtek

Počtvrté se Johnny vypravuje do války. A tentokrát přímo do pekla a zpět! Finále akčního cooltu ve čtvrtek od 21.50!

Do čtveřice všeho dobrého, zlého a krvavého na naše obrazovky vypouštíme všemi depresemi mazaného veterána Johna Ramba.

Ve snímku z roku 2008 už zestárlý a vyhořelý Rambo žije (opět) v ústraní a válce se vyhýbá. To se však změní, když je unesena skupina misionářů, kterým předtím odmítl pomoct. Rambova poslední mise začíná! Dvacetiletá pauza mezi Rambem 3 a Rambem: Do pekla a zpět je setsakra znát. Johnův obličej vypadá jako rozflákaná socha, jeho hlas jde hlouběji než Bartoška a Rambo si navíc vůbec nesundává triko.

Cesta ke čtvrtému filmu vůbec nebyla jednoduchá – jednu chvíli se mluvilo o tom, že Rambo bude žít s rodinou a dětmi a čelit útoku neonacistů, jindy měl zase pracovat jako diplomat (!) v OSN, zatímco budovu ztečí vezmou teroristé.

Nakonec došlo na ožehavé řešení Barmy a genocidy na jejím území. K té se Rambo, toho času se živící lovem hadů a převoznictvím kdesi v džungli, nachomýtne skrze několikero misionářů vedených sličnou blondýnkou – tu si mimochodem střihla Julie Benz z Dextera; Stallone ji obsadil právě proto, že se mu Dexter (nečekaně) velmi líbí...

Misionáři se však záhy ztratí a krutopřísné komando (jehož velitele hraje Graham McTavish z Červeného trpaslíka...) se vydá je najít. A když už jeho členy Rambo převáží na své lodi, tak holt přidá ruku k dílu.

Navzdory povinným politickým odstínům i režii poprvé převzaté Sylvesterem Stallonem se však nemusíte bát ani přílišné emo prudy – Rambo: Do pekla a zpět drží ve své už tak zacákané sérii absolutní jatkový rekord, celých 236 mrtvých na celý snímek!

Jedna z recenzí snímek dokonce označila za tak brutální, že válečný film Údolí stínů vedle Ramba vypadá jako dětský animák Sezame, otevři se...

Okuste to ale na vlastní bulvy! Už ve čtvrtek ve 21.50...

Chcete vědět víc?

  • ve filmu průměrně dojde na 2,59 zabití za jedinou minutu
  • Stallone obhajoval masakry páchané Rambem ve filmu snahou přilákat pozornost na totalitní režim v Barmě
  • a to se mu podařilo. Snímek je v Barmě zakázán, avšak protivládní opozice ho zhusta šíří a jeho hlášky dokonce používá jako svá motta!
  • původní literární autor Ramba David Morell řekl, že jde o vůbec první film, jenž se atmosférou vyhořelosti a zmaru podobá jeho knihám
  • Rambova agonie však ještě nemá konce – chystaný pátý film má mít podtitul Last Stand a bude se odehrávat v Mexiku

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný