9. května 2015 16:00

Rambo vs. Topper ze Žhavých výstřelů: Známe 7 filmových hrdinů s nejvyšším bodycountem!

Díky těmto řezníkům rapidně stoupají akcie pohřebních služeb!

Občas se to sejde tak nešťastně, že musí filmový hrdina předtím, než dojde k happy endu a líbačce v západu slunce, někoho zamordovat. S jídlem však zjevně roste chuť, a mají mnozí (kladní!) hrdinové filmového světa na triku tolik umrlců, že by se za jejich čísla nestyděli ani Dexter Morgan nebo Dr. Hannibal Lecter. Tady je výčet těch nejpilnějších z nich, jak jejich oběti spočetla stránka MovieBodyCounts.com.

Pozn:. ve výčtu platí jedna postava = jeden film (jinak by třeba Rambo děsně podváděl!) a samozřejmě jsou v potaz brány čistě oběti, které jdou vidět na plátně a hrdina měl na jejich smrt přímý vliv - sorry generále Rippere z Dr. Divnolásky, nestačí prostě jenom vyvolat atomovou válku a těšit se na trůn v síti největších filmových hrdlořezů...

7) John Matrix z Komanda - 81 mrtvých

Na to, že mají 80. léta pověst éry filmových krváků, je vlastně šokující, že je Arnoldovo Komando jejich jediným zástupcem mezi absolutními rekordmany filmového vraždění! Na druhou stranu, Komando je rozhodně jejich čestným zástupcem. Snímek, vedle něhož 96 hodin působí jako třikrát louhovaný čaj, se do našich srdcí zapsal především závěrečnou nekonečnou akcí, při níž Arnold zapomněl, že zrovna netočí Terminátora, a v jediném chlapovi vybil armádu malého karibského ostrůvku. Také na tu scénu vzpomínáte pokaždé, když nemůžete usnout?

6) John Rambo z Rambo: Do pekla a zpět - 87 mrtvých

Naproti tomu Rambo se mezi elitu dostal až svým posledním filmem z roku 2008. I zde ruluje především finální momentka v čele s nezapomenutelným, existencialistickým okamžikem "Rambo za těžkým kulometem", který každému hráči stříleček připomene první okamžik, kdy si ve své hře zapnul nesmrtelnost. I díky esteticky bombastickému krájení barmských vojáků se John Rambo dostal až na šesté místo největších filmových hrdlořezů!

5) Tetsuo z Akiry - 96 mrtvých

Naproti tomu s Akirou se to má prazvláštně - její hlavní hrdina Tetsuo sice nejde pro mord daleko, snímek je však cokoliv, jenom ne klasickým akčním filmem. A tím nemyslíme jenom to, že jde o anime (k tomu jedno z nejlepších anime všech dob!). Tetsuo se totiž do krájení lidí pořádně opře až od okamžiku, kdy se "tak trochu" změní v ekvivalent Godzilly, devastujíc svým pohybem celé město. Konečný výčet jeho obětí bude ve finále daleko, daleko vyšší. Čistě co do obětí na plátně však rozhodně patří do čelních příček!

4) Topper Harley ze Žhavých výstřelů 2 - 103 mrtvých

Na celé té záležitostí s překvapivě malým počtem obětí u Ramba je nejvtipnější, že právě parodie Ramba (a akčních filmů obecně) platí skutečně za mnohem brutálnější dílko. Alespoň, že tu měli počtáři zjednodušenou práci - snímek totiž většinu exitů ve slavné scéně spočítal za ně.

3) John Preston z Equilibria - 118 mrtvých

Čistě matematicky je tak asi pravda, že byly Žhavé výstřely 2 po určitou dobu "nejkrvavějším filmem všech dob". Překonala je totiž až sci-fi drsnost Equilibrium, která mimoděk proslavila i Christiana Balea. Jeho kamenná tvář, s níž baletil mezi desítkami nohsledů futuristické totality, prorážejíc jim helmy, trupy a lebky, vyžaduje o to větší respekt, že Baleův "klerik Preston" vlastně zvládal své sci-fi bojové umění vyloženě díky výborné znalosti matematiky a statistiky. Moderní badass, jak se sluší a patří!

2) Smith ze Sejmi je všechny - 141 mrtvých

Filmové diváky však ani holocaust z Equilibria nenakrmil a sotva pět let poté tak musel přijít ještě masakrálnější snímek. Sejmi je všechny hodně působí jako videohra (ostatně se tak v originálně i jmenuje), v níž Cliwe Owen vraždí padouchy mrkví nebo třeba při souloži (a ještě při tom stihne udělat svoji holku). Výsledek je totálně ujetý... a totálně zábavný!

1) Igami Itto z Kozure Ôkami: Jigoku e ikuzo! Daigoro - 150 mrtvých

Kdo by ale čekal, že je nejbrutálnějším řezníkem filmové historie nějaký přepálený moderní hrdina, tak asi zapláče. Absolutním rekordmanem je totiž mistr meče Ogami Ittō ze snímku Kozure Ôkami: Jigoku e ikuzo! Daigoro (v angličtině jako Lone Wolf and Cub: White Heaven in Hell), epického vyvrcholení sextalogie vydané už v roce 1970. Jeho cesta za očištěním vlastního já pomocí hektolitrů cizí krve je o to makabróznější, že si Kozure vystačí pouze s chladnými zbraněmi. Na trůn nejbrutálnějších filmových hrdinů tak patří skutečně právem.

Rambo II začíná na COOLu v neděli ve 20.00!

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný