27. února 2015 15:00

Sci-fi pecky pokračují: Kdo natočí dalšího Vetřelce a Blade Runnera?

Sci-fi pecky pokračují: Kdo natočí dalšího Vetřelce a Blade Runnera?

Ridleyho Scotta zřejmě znáte jako režiséra velkých historických filmů, především pětioscarového Gladiátora. Legenda se z něj ale stala už na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, když natočil Vetřelce (aka Čelisti ve vesmíru) a Blade Runnera (aka tu velkou sci-fi, kde Harrison Ford není Han Solo). Že už jsou tyhle filmy staré víc jak 30 let? Samozřejmě, o fanoušky ale rozhodně nepřišly. Naopak jich mají čím dál tím víc a v příštích letech jim rozhodně nebudou ubývat.

Chystají se totiž pokračování! U Vetřelce půjde o pátý díl hlavní série (kolem rotovaly ještě týmovky s Predátorem nebo Prometheus), u Blade Runnera o regulérní dvojku po 33 letech. To nejdůležitější? Vrací se představitelé hlavních rolí! S xenomorfem se tedy znovu utká Sigourney Weaver, a aby to bylo genderově vyvážené, nejslavnější naháneč replikantů se zase pochlubí charismatem Harrisona Forda. Představitel Indiana Jonese a Hana Sola se tak vrátí už do své třetí ikonické role.

A co nějaká nová krev? Ta nastoupí hlavně na režijní posty. Zatímco pátého Vetřelce chystá Neill Blomkamp, jenž se prosadil sci-fi District 9 a už v březnu nám představí robota Chappieho, Blade Runnera by se měl ujmout Denis Villeneuve, z jehož předloňského thrilleru Zmizení se diváci oklepávají dodnes. Hollywood tedy draftuje Jihoafričana a Kanaďana, aby oživili dvě nestárnoucí sci-fi klasiky. A zatím není moc důvodů se na jejich práci netěšit!

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný