1. listopadu 2021 14:00
redakce Prima Living

Sean Connery zazáří v klasice Jméno růže

Zajímá vás, jak by vypadal Sherlock Holmes v temném středověku? A nevadí vám špína, hnus a bída? Potom si nenechte ujít legendární detektivku z prostředí opatství benediktinů Jméno růže na Štědrý den ve 22:00 na Prima MAX.

Některými respektovaný, jinými opovrhovanýfrantiškánský mnich William z Baskervillu se v doprovodu svého mladého chráněnce vydá do benediktinského kláštera, v němž došlo k několika tajemným vraždám.

Část mnichů si myslí, že za to může ďábel, zbytek se chystá na apokalypsu. William však spoléhá především na vlastní rozum a moc dobře ví, že zlo, které se vznáší nad opatstvím, je lidského původu.

Vražd začne přibývat a díky jejich zdánlivě rituálním okolnostem se do hry nakonec vloží ještě stará známá inkvizice.

Jak si se záhadnými vraždami William a jeho svěřenec poradí, sledujte ve filmu Jméno růže ve středu ve 20.00 na Prima MAX!

V tomhle snímku vás čeká plná nálož těch největších stereotypů o středověku: všichni byli obludní a špinaví, mnichové navíc úchylní a byla pořád mlha a tma. Někomu to třeba vyhovuje, jinému to může připadat příliš tendenční.

Sám autor knihy, podle které byl tento film natočen, slavný Umberto Eco, prohlásil, že si od té doby práva na zfilmování dalších svých knižních klenotů pozorně střežil. Na jakou stranu se přikloníte, záleží jenom na vás. Jedno ale musíme uznat, Jméno růže se v dnešní době prostě řadí mezi starou dobrou klasiku.

Pár důvodů proč film Jméno růže nevynechat:

  • charismatický Sean Connery v hlavní roli (James Bond v Dr. No, Goldfinger a Thunderball)
  • mladičký krasavec Christian Slater (Interview s upírem, Lovci myšlenek, Robin Hood: Král zbojníků)
  • režie v rukou nepřehlédnutelného Jean-Jacqua Annauda (Nepřítel před branami, Sedm let v Tibetu)
  • erotická scéna plná chtíče, nahoty a špíny
  • tíživá temná atmosféra umocněná všeprostupující mlhou

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný