23. září 2015 13:00

Sheldon jako Glum: 7 nejlepších parodií z Teorie velkého třesku!

Jak je vybrali sami tvůrci!

Zbývají zhruba dva měsíce do premiéry zbrusu nového dílu Hvězdných válek, krom diváků skutečných se na film však těší i geeci z Teorie velkého třesku. Tisku to alespoň slíbil výkonný producent Steve Molaro – scenáristi si prý ještě nejsou jistí, jak blížící se obnovení Hvězdných válek do seriálu zakomponují, mají už ale "několik cool nápadů". Jak sám Moralo řekl, bylo by divné, kdyby seriál Hvězdné války ignoroval, když je hlavní postavy v průběhu let mnohokrát zmínily. Nejinak tomu však bylo i v případě jiných filmů, seriálů, her či komiksů. Vybrat ty nejlepší parodické okamžiky z celého seriálu, by bylo asi nemožné – naštěstí své nejlepší momentky vypíchli sami scenáristi a herci v článku pro magazín Hollywood Reporter!

Sheldon jako kofeinový Flash

Nejlepší parodie podle: Steve Molaro, výkonný producent

Jeden z prvních dílů, v němž se kávou nadopovaný Sheldon převlékl do svého maskulinního kostýmu komiksového rychloběžce Flashe, načež posléze bleskově odpadl, je vybraným vrcholem právě dle Steva Molara.

Fyzika vs. neurobiologie & tanec nerdů

Nejlepší parodie podle: Mayim Bialik, představitelky Amy

Mayim nemohla vypíchnout jedinou scénu, oba její příklady se ale nepřekvapivě týkají vztahu Amy se Sheldonem. Do oka jí padla scénka z doby prvního oťukávání Amy a Sheldona, v níž se oba hádali o svých oborech. Za poněkud smutnou, ale vlastně stejným dílem i dojemnou, pak označila rovněž snahu o intimnější (více než obvykle) tanec mezi oběma postavami...

Sheldonův ubrousek od Leonarda Nimoye

Nejlepší parodie podle: Chuck Lorre, spolutvůrce a producent

Momentka, kdy Sheldon od Penny dostane ubrousek s podpisem – a především i genetickým materiálem! – kultovního představitele pana Spocka, zasáhla Chucka Lorra především kvůli hereckému výkonu Jima Parsonse. Mimochodem, právě tuhle scénu, na jejímž konci Sheldon dokonce obejme Penny, označila za největší geekovskou poctu i Kaley Cuoco.

Sheldon jako Glum

Nejlepší parodie podle: Jim Parsons, představitel Sheldona

Další příklad, další velký moment pro Sheldona. Tentokrát z dílu, kdy kluci získají repliku Jednoho prstenu z Pána prstenů a začnou se vůči sobě chovat... vlastně stejně zkorumpovaně jako Frodo, Sam nebo Glum. Parsons zvláště obdivuje momentku, kdy před zrcadlem zrecykluje Glumovy hlášky. Právě tento díl se rovněž nejvíce líbil Kunalu Nayyarovi (Raj).

Autodestrukční sekvence

Nejlepší parodie podle: Bill Prady, spolutvůrce a producent

Bill Prady dle svých slov miluje okamžiky, kdy jde ve Star Treku tak mocně do tuhého, že se posádka uchýlí k autodestrukci vlastní lodě. Není proto divu, že zbožňuje i okamžik, kdy Sheldon aktivuje identicky vypadající sekvenci, ač v tomto případě pouze odesílající rodičům Priye e-mail popisující její vztah s Leonardem.

Jízda na neviditelném koni

Nejlepší parodie podle: Johnnyho Galecki, představitel Leonarda

Další scénka je mnohem skromnější – spočívá totiž toliko v jízdě Leonarda na neviditelném koni při hraní dostihů skrze pohybové ovládání Kinect. Scéna funguje velmi úsporně, protože k celé podívané stačí jenom nadšený a upocený Leonard hopkající před televizí...

Pocta Willa Wheatonovi

Nejlepší parodie podle: Willa Wheatona...

Překvapuje někoho, že Will Wheaton ocenil zmínky o Willu Wheatonovi? Dle představitele Wesleyho Crushera ze Star Treku: Nové generace je nejlepší poctou vůči němu Sheldonovo pojmenování jeho bowlingového týmu – The Wesley Crushers!

Druhá série Teorie velkého třesku běží na COOLu od pondělí do čtvrtka ve 21.25!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný