17. března 2015 13:00

Sherlock se podívá do minulosti. Víme, co ho čeká!

Před čtvrtou sezonou Sherlocka dostaneme malý dáreček...

Sherlock od BBC patří mezi nejsledovanější seriály současnosti. Každá sezona má sice jenom 3 epizody, většinou jsou ale tak dobré, že si na to fanoušci příliš nestěžují.

Momentálně se chystá již čtvrtá sezona, která se bude natáčet ještě letos a do britské televize dorazí v roce 2016. To je samozřejmě útrapně daleko, v BBC se proto rozhodli natočit speciální epizodu, která bude odvysílána už koncem letošního roku.

Dostaneme ji o Vánocích? Nebo tradičně na Nový rok? To se zatím přesně neví, nedávné fotky z placu ale naznačily, že nás nečeká tradiční návrat do moderního Londýna. Sherlock (Benedict Cumberbatch) a doktor Watson (Martin Freeman) totiž natáčeli v dobových kostýmech, které naznačovaly, že se minimálně část epizody odehraje ve viktoriánském Londýně. Jak velká? A bude se cestovat časem, nebo se někomu bude celý díl jen zdát?

Na poslední otázku zatím odpověď neznáme. Tvůrce seriálu Steven Moffat ale právě potvrdil, že chystaný výlet do minulosti nebude jen částečný. Zabere prý úplně celou epizodu, zároveň však nemá nijak souviset s příběhem čtvrté série.

Speciální díl Sherlocka tak bude uzavřenou jednohubkou, oddělenou zábavou pro fanoušky, kteří se nemohou dočkat regulérního pokračování. Ústřední dějové linky zůstanou na místě a tvůrci budou jen experimentovat, což znamená, že speciál teoreticky nepotřebujete vidět. Ale… proč by se mu někdo dobrovolně vyhýbal, že?

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný