13. ledna 2014 10:10

Sobotní Soudný den přinese sexy Rhonu Mitru

Apokalyptický akčňák jako ze staré školy dorazí v sobotu ve 22.05 na Prima COOL!

Ten příběh známe všichni. Začíná to výskytem smrtícího viru, následnou karanténou a uzavřením celé části světa, nyní Skotska, obrovskou zdí.

Soudný den ukazuje to, co se děje poté. Když se virus dekády po karanténě objeví mimo Skotsko, vláda vyšle svou nejvíce sexy agentku dovnitř zakázané zóny najít šíleného profesora. A po dobrém to nepůjde...

Soudný den vám nabídne přesně ty kvality, kterými oplývaly trashové akční filmy s Arnoldem a Silvestrem v průběhu 80. let, akorát se sexy protagonistkou v hlavní roli. Posviťme si na oba elementy Soudného dne!

Snímek pochází z dílny režiséra Neila Marshalla, kterého můžete znát i jako autora parádního, byť trochu levného hororu Psí vojáci (doporučujeme!) či římské rubanice Centurion (o něco méně, ale taky doporučujeme).

Marshall se proslavil nekompromisním nadužíváním červené tekutiny, což mu vyneslo i režii několika nejkrvavějších epizod Her o trůny. V Soudném dnu navíc cituje legendární-ač-poněkud-dementní klasické trashové snímky, nepříliš odlišné od stylu, kterým oplývá třeba Machete či Grindhouse.

Soudný den tak obsahuje vraždící pankáče, šíleného vědátora, hustokruté vojáky, létající kotouče od cirkulárky a další prvky, bez kterých by se neobešla správná bezmyšlenkovitá zábava!A navíc má Rhonu Mitru.

Tahle dívka, která si zde střihne elitní vojandu s vyndávacím okem, byla v 90. letech oficiální tváří videoherní postavičky Lary Croft. Můžeme-li tedy u Lary Croft mluvit o "tváři" jako o tom nejpodstatnějším...

Rhona, napůl Irka a napůl Indiánka (!), však není úplně tradiční modelkou. Ujíždí si na adrenalinových sportech a nakonec byla kvůli svému "špatnému chování" vyhozena i z oficiálního prezentování Lary.

Což jsou prvky, kterým její fanoušci spíše fandí, než aby je odsuzovali...Užijte si proto obojího dosyta – v Soudném dnu v sobotu, s hvězdičkou, po desáté na COOLu!

Chcete vědět víc?

  • Film nezapře, že původně měl být poctou kultovnímu Šílenému Maxovi.
  • Většina scén byla natočena v jižní Africe.
  • Vedle Maxe si však snímek vypomáhá i klišé z Vetřelce i historických velkofilmů. Ano, je to mišmaš, ale nestydí se za to!
  • Během natáčení se navzdory krutopřísným nárokům na kaskadéry stala jediná nehoda.
  • Krom Rhony se můžete těšit i na Malcolma McDowella (Caligula) či ALexandera Siddiga (Star Trek: Hluboký vesmír devět).

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný