19. srpna 2015 13:27

Takhle vypadá herní karneval! Fanoušci League of Legends nenechali v Sydney kámen na kameni

Fanoušci oblíbené online hry rozpoutali nevídané šílenství…

Svět e-sportu má sice stále ještě co dohánět, aby si vysloužil uznání skutečné sportovní disciplíny i od těch největších skeptiků, kterých je přece jen mezi námi stále ještě poměrně dost, v jednom si však s klasickými sporty v ničem nezadá. Ve vášni fanoušků pro jejich oblíbenou hru a oblíbené hráče.

Nejlepším důkazem o tom budiž australsko-oceánské finále v tamní sérii League of Legends (LoL) Oceanic Pro League final. Že jste o ní až dosud neslyšeli? Nebudeme vám věšet bulíky na nos – my také ne. O to větší důkaz aktuálního významu LoL se však jedná, neboť jak sami můžete vidět na přítomné poctivé fotodokumentaci, i akce lokálního charakteru dokáže již ve světě progamingu obstát na podtrženou jedničku.

Ve zmíněném australském finále LoL se hrálo do přepočtu asi o 400 000 korun pro vítěze a samozřejmě i nehynoucí obdiv stovek mladých fanynek schopných pro své hrdiny od monitorů zajisté nejen roztrhat své plyšové kostýmy herních hrdinů. Přitom jen málokterý fanoušek se odvážil přijít na velké finále v jiném než herním motivu.

Na parádní odměnu si nakonec přišli hráči týmu Chiefs, kteří ve finále porazili 3:1 tým Legacy a kromě pár drobných na chleba a bublinkovou vodu si vysloužili rovněž vstupenku na další postupný krůček ku nehynoucí slávě – International Wildcard kvalifikaci, které se zúčastní již týmy z celého světa. Přijede s nimi i zástup australských fanoušků, kteří tak neskutečným způsobem na pár dní ovládli populární sydneyský Luna Park? Budeme zvědaví!

Karel PotužníkeSuba.eu

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný