4. června 2014 23:40

TOP 5 nejdivnějších filmových monster

Pět důkazů, že filmaři prostě nemají vkus!

Vymyslet děsivé filmové monstrum není jen tak – když se hodně zamyslíte, napadne vás z těch úspěšných potvor možná Vetřelec, Freddy Krueger a pár dalších fešáků, a tím seznam skončí.

Jenže hororů jsou tisíce a mnohdy tak výsledná strašidla působí spíše úsměvně.

Film Tasmánští démoni si od páteční půlnoci můžete přehrát zdarma i na PrimaPLAY.cz. Až do pondělí 16.6.

Třebas náš pátečně-večerní horůrek Tasmánští démoni (od 22:15 na COOLu) se ještě vyhnul srandovnímu provedení masek, ale přesto v něm běhají potvory, pod jejichž jménem si většina lidí vybaví spíše jednoho známého animáka...

Mohlo by ale být hůře. Vzpomněli jsme na pět dalších filmových monster, která na dlažbu dopadla ještě podstatně tvrději.

5) Megasup

Byť má jít o supa, ve skutečnosti „megasup“ připomíná spíše pštrose. Tenhle pradědeček megažraloka pochází ze sci-fi hororu The Giant Claw z roku 1957. Hysterická éra plná béčkových hororů a šílených trailerů se na filmu podepsala více, než je zdrávo – uznejme totiž, že Megasup se svým zjevem zase tolik nelišil od třebas dobové Godzilly…

4) Kříženec robota s gorilou

A v 50. letech ještě na chvíli zůstaneme, pochází z nich totiž kříženec robota s gorilou Ro-Man XJ-9 z kultovního hororu Robot Monster, jednoho z aspirantů na nejhorší film všech dob. Dokonce i filmografie Eda Wooda působí vedle XJ-9 jako oscarový materiál. Oblek z gorilího kožichu totiž spolu s potápěčskou helmou skutečně napětí nevykouzlí.

3) Vetřelci ze Znamení

Mohli bychom pokračovat celou řadou dalších potvor z minulých hororů, sáhneme však pro jednou do poslední éry. Ačkoliv byli nejmenovaní ufouni z hororu Znamení po většinu stopáže vskutku děsiví, chvilková úvaha po konci promítání náhle odhalila, že se v naší realitě zřejmě ocitli přeletem ze světa kreslených animáků po vzoru právě kresleného Taze z Looney Tunes.

Jak jinak si totiž vysvětlit, že mimozemšťani ovládající superzbraně, levitaci a maskování, napadnou ZCELA NAZÍ planetu, jejíž povrch se z 80 % skládá z vody – tedy tekutiny, která na ně funguje jako kyselina. Vedle něčeho podobného je chybějící firewall ve Dni nezávislosti naprostou prkotinou…

2) Gigan

Nedávná premiéra nové Godzilly připomněla paletu jejích původních japonských bratříčků, mimo jiné i pana Gigana. Godzilla se sice porvala s řadou dalších monster, mnohdy rovněž srandovních, ale zrovna Gigan působí jako netvor sestavený ze všeho, co zrovna v dílně trikařů zbylo po BDSM mejdanu.

Gigan totiž má namísto rukou a nohou háky, na záda mu filmaři připevnili dvojici hmyzích křídel, z břicha mu zase vyjíždí cirkulárka. Později Gigan dokonce na ruce dostal motorové pily. Nedivíme se, že vypadá tak naštvaně!

1) Vraždící rajčata

Ačkoliv je snímek Vraždící rajčata útočí! z roku 1978 zcela očividnou a naplno přiznanou parodií, nápad na jeho ústřední záporáky je natolik mentální, že ho neospravedlní ani příkrov humoru.

Jeho obrovská přerostlá rajčata, valící se ulicemi měst a páchající destrukci, by zkrátka neomluvila ani přítomnost Leslieho Nielsena v jeho nejlepších letech. Vraždící rajčata po právu patří do filmového pekla!

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný