27. srpna 2015 19:29

TOP 5: Největší holohlaví drsňáci

Do akce jedině s pořádnou pleškou!

Co potřebuje akční hrdina, aby nakopal řitě protivníkům? Bicák velikosti stehna obyčejného člověka? Vojenský výcvik s praxí v Afghánistánu a Iráku? Dokonalou výbavu, vedle které hračky Jamese Bonda působí jako pitomosti Happy Mealu? Ani jedno. Stačí mu holá kebule.

Největší drsňáci totiž chodí k holiči pravidelně! Hitmanovi to teď v kinech úplně nevyšlo, ale tahle pětka plešounů je dostatečným důkazem toho, že akční hrdina se obejde bez vlasů naprosto bez problémů.

5. Lord Voldemort

Tohle byl takový borec, že se hrdinové báli v prvních filmech a knížkách jeho jméno vůbec vyslovit. Ale nepomohlo jim to, až nakonec plešoun bez frňáku dorazil až do Bradavic a všem ukázal, že z pohádkových příběhů pro děti se tak nějak mimochodem stala celkem temná fantasy, v níž se umírá za pochodu a na zajatce nikdo nebere ohled. Co byste taky čekali od jednoho z nejmocnějších kouzelníků všech dob? Sám asi neměl radost z toho, že mu jeho plešku nakopal obrýlený šprt s jizvou na čele (a dvakrát!), ale co může dělat. Jako padouch s vítězstvím moc počítat nemohl.

4. Marsellus Wallace

Drsňák nemusí jen chodit po městě a mlátit lidi na potkání. Někdy musí zachovat klid. Od šéfa gangu se to koneckonců čeká, jinak by asi nedovedl udržet na řetězu vraždícího Johna Travoltu a Bibli citujícího Samuela L. Jacksona nebo ukecat Bruce Willise, aby v ringu naschvál prohrál. Pravda, to poslední se mu v Pulp Fiction moc nepovedlo, ale díky tomu jsme viděli i druhou tvář Marsella Wallace. Takovou, která se vyznačuje tím, že úchylným policajtům ustřelí jejich nádobíčko brokovnicí a pak si na ně zavolá „pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou“. Čekali byste snad něco jiného od člověka, který nedobrovolně propůjčil svou řiť sexuálním orgiím?

3. Bane

Představte si, že jste skoro celý svůj život prožili zavření v díře někde ve střední Asii a společnost vám dělali jen a pouze kriminálníci. Každý den se bojovalo o život a zákon určovali ti nejsilnější. V takovém prostředí z vás nejspíš Marek Eben nebo Zdeněk Svěrák nevyroste. Bane to ví. Jeho figura naznačuje, že by dovedl jednou ranou poslat k zemi dobře rostlého hrocha, zároveň mu to ale pálí a i samotného Batmana přesvědčí o tom, že by si měl svoje protivníky vybírat trošku lépe. Bane je mašina, stroj na zabíjení – dovede být dokonale efektivní, když lidem láme vazy, i v okamžiku, kdy vyvolává revoluci.

2. Dominic Toretto

V roce 2001 v prvním díle ságy Rychle a zběsile vykrádal spolu se svou partou kamiony a chtěl na černém trhu prodávat DVD přehrávače. O pár let později dovedl zlikvidovat tank, drona i půlku Los Angeles. Naštěstí v té době už kopal za klaďáky. Dominic Toretto nepotřebuje zbraně. Když dojde na férovku na pěsti, umí držet krok i s bývalým profesionálním wrestlerem. Regulérní borec se z něj však stává v okamžiku, kdy si sedne za volant. Pak to můžou zabalit jihoamerické drogové kartely, britští teroristi i Jason Statham. Chápete? Jason Statham! Nejplešatější hvězda současnosti!

1. John McClane

Legenda mezi plešouny. Možná i proto, že vlasy ztrácel průběžně při akci. Když v první Smrtonosné pasti bojoval o život v mrakodrapu, něco mu na hlavě pořád ještě rašilo. Ve čtyřce už jeho kebule připomínala bowlingovou kouli (vzhledem ke kvalitám pátého dílu ho budeme ignorovat), i tak ale stačil zabránit největší loupeži v dějinách. No a co dělal mezi tím? Bojoval s teroristy na letišti ve Washingtonu, projížděl Central Park v taxíku, zabíjel, krvácel, řval, dokonale hláškoval a říkal si, že na světě asi fakt není člověk, který by měl větší smůlu než on. A pokud všechno vyjde, za pár let by se měl John McClane vrátit v dalším filmu. A předpokládáme, že i tentokrát se obejde bez vlasů.

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný