5. června 2014 23:50

V neděli bude vedro: přijde Obleva

Ledy praskají. Ve vodách číhá smrtelné nebezpečí. Otevře se tlama plná ostrých zubů, připravená překousnout zdrhajícího tygra, lenochoda, i mamuta. Jen mladá mamutka alias vačice předstírá mrtvou. Vodní příšera se obrátí jejím směrem a těší se na chlupatou večeři...

Jak přežít globální oteplování na konci doby ledové, sledujte v neděli od 20:00 na Prima COOL v animované klasice Doba ledová 2: Obleva.

Svět taje a mamut Many a jeho přátelé se ocitli uprostřed přírodního akvária. Do tří dnů musí nalézt místo, kde se před roztátými ledy ukryjí.

Cestu jim ztěžují mořské příšery i dva rozpustilí vačičáci a jejich sestra, mamutka Ellie, která je skálopevně přesvědčená, že je též vačice. Mezitím se veverka Scrat snaží získat svůj fetišizovaný oříšek ze spárů supů, ledu i piraň.

Oproti prvnímu dílu filmové série Doba ledová ústřední téma jaksi chybí. Opět se sice putuje, ale zatímco Many řeší milostný život, lenochod Sid si po nocích odbíhá ke svým fanouškům a Diego se snaží skrývat svoji fobii.

Tvůrci přidali i několik rad k výchově dětí. Například bránit jim v mlácení instruktora je bránit jim v rozletu. Hra Připíchneme ocas mamutovi ani nepotřebuje vysvětlení. Naštěstí přichází obleva, a tak se můžou šoupnout zpátky rodičům.

Many, jako možná poslední mamut, konečně nalezl opačné pohlaví. Rád by založil rodinu, ale jak, když si Ellie myslí, že je vačice a v noci se věší ocasem ze stromu? Na druhou stranu, je na pokraji vyhynutí, takže si nemůže dovolit být vybíravý. Říct jí, že spolu musí zachránit druh, ale není nejlepší balicí strategie.

Režisér Doby ledové, Carlos Saldanha, pracoval i na Klubu rváčů, největší slávu ale sklízí na animovaném poli. S Chrisem Wedgem spolurežíroval první animované filmy studia Blue Sky Doba ledová a Roboti. Doba ledová byla nominovaná na Oscara, stejně jako krátkometrážní Gone Nutty o Scratovi.

Doba ledová 2: Obleva se stala komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2006 a celkově největším v historii společnosti Fox.

Zažijte dobdrodružství na konci doby ledové spolu s desetitunovým mamutem a devítitunovou vačicí v neděli 8. 6. od 20:00 na COOLu.

Verča Loudová

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný