30. března 2015 08:00

V roce 2016 nás čekají dva filmy s Batmanem!

Ben Affleck dostane animovanou konkurenci.

Že je podle vás nejstarší filmový Batman ten s Michaelem Keatonem z roku 1989? Kdepak! Temný rytíř pobíhal po velkém plátně už o 23 let dříve, i když nebyl zas tak temný. Film z roku 1966 vlastně stál úplně na druhé straně bavicího spektra, jednalo se totiž o celovečerní adaptaci totálně ujetého komediálního seriálu.

Batman s tváří Adama Westa má své fanoušky dodnes. A jelikož příští rok oslaví kulaté padesáté výročí, bylo rozhodnuto, že ho čeká animovaný comeback. West se tak v 86 letech postaví za mikrofon a pokusí se znovu převézt ty nejkomičtější protivníky. Což by mu s pomocí počítačové grafiky mělo jít mnohem lépe než v reálu.

Pokud tedy nejste nadšení z toho, že v březnu převezme netopýří štafetu Ben Affleck, můžete místo komiksovky Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti vyhlížet kreslenou verzi slavného hrdiny. Už teď je jisté minimálně to, že bude vtipnější. Humoru se totiž celovečeráky Zacka Snydera (Watchmen, Muž z oceli) důkladně vyhýbají a moc ho prý nedorazí ani tentokrát.

Jo a kdyby vás náhodou batmanovské parodie vůbec lákaly víc než zamračený originál, v roce 2017 se dočká vlastního filmu Batman z Lego příběhu. Bruce Wayne je holt v kurzu a jedna verze hladovým divákům nestačí!

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný