2. června 2014 11:00

V úterý a ve středu zaútočí Kmen Andromeda

Minisérie na motivy kultovního sci-fi Michaela Crichtona ohrozí svět v úterý a ve středu večer na COOLu!

Vesmírná družice se na oběžné dráze srazila s asteroidem, následně havarovala do malého městečka a neznámým virem označeným jako Andromeda tu vyhladila celou populaci – krom neznámého kojence a starého alkoholika.

Vláda na kontaminované místo okamžitě vysílá skupinu vědců, aby zamezila dalšímu šíření nákazy. Vzorky jsou převezeny do supermoderní podzemní laboratoře.

Přes nejlepší snahu však Andromeda z hermeticky uzavřené laboratoře uniká a začíná tak souboj s časem, jak najít proti viru jakoukoliv obranu.

Tohle vás čeká v úterý a ve středu večer ve 22:40 na COOLu. Proč stojí za to Kmenu Andromeda věnovat pozornost?

Minisérie vychází ze stejnojmenné knihy kultovního spisovatele Michaela Crichtona, který nám dal rovněž předlohy filmů Jurský park, Vikingové nebo Koule.

Chrichton si postavil živnost na famózně vybudované spekulativní fikci, která nepůsobí jako mnohé jiné sci-fárny plné klišé a špatných triků. Ba naopak, v Crichtonově provedení zápletky působí tak, že by se klidně mohly zítra objevit na stránkách novin...

Čtveřice vědců v botách, co rychle běhají :) Foto: archiv Prima COOL

Kmen Andromeda sám byl ostatně už jednou zfilmován v pradávném roce 1971. Jednalo se o sedmdesátkový thriller jako poleno.

Novější verze se solidně pere jak s tíživou atmosférou neznámé nákazy, tak i inovovanými kulisami moderní doby. Přesvědčte se o tom však už sami: na Prima COOL v úterý a ve středu večer po půl jedenácté.

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný