31. srpna 2013 22:00

Zombíci nedají pokoj: nové díly Živých mrtvých přicházejí

Třetí řada kultovního seriálu na motivy neméně kultovního komiksu atakuje už v pondělí ve 22.30 Prima COOL!

Po necelém roce jsou zpět! Čerstvě hnijící, tak jak to máme rádi...

Řeč je samozřejmě o seriálu Živí mrtví (The Walking Dead v originále), jehož premiérovou 3. řadu uvede COOL od 2. září každé pondělí ve 22.30. To aby naši školou povinní diváci měli čím okořenit začátek nové docházky!

Sezona vám naservíruje trampoty Ricka a jeho bandy přeživších v nové lokaci. Po exodu z 2. řady se totiž konečně upíchnou do parádně zabezpečeného vězení, na krk jim však dýchají nejen nemrtví, ale i nová skupina ze zdánlivě dokonalého lidského městečka ovládaného pološíleným (a později zcela šíleným) Guvernérem...

Jako v každém správném zombie příběhu se tak 3. řada soustřeďuje především na to, jak moc jsou lidé svině, když si i v průběhu apokalypsy jdou navzájem po krku...

Slyšíte-li o světě Živých mrtvých poprvé, pak vězte, že se jedná o dílko na motivy kultovního komiksu vyprávějícího o cestě několika postav Spojenými státy po zničující zombie apokalypse.

V hlavní roli vůdce přeživších se představuje Andrew Lincoln jako bývalý zástupce šerifa Rick Grimes, po jeho boku je dále milovaná i nenáviděná postava Andrey v podání Laurie Holden. Tu mimochodem ve 3. řadě čeká nepříjemná proměna.

Hlavního záporáka Guvernátora si pak nově střihne David Morrisey, kterého můžete znát z anglických divadelních nebo seriálových děl – včetně kultovního Pána času (Dr. Who) nebo řady shakespearovských adaptací.

Živí mrtví v této řadě zaznamenali rekordní sledovanost i úmrtí několika klíčových postav, a pro jejich nehynoucí slávu se k nim ještě vrátíme seriálem článků o fenomému nemrtvých – připojte se k divákům pějícím ódu již od pondělí od 22.30 na Prima COOL!

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný