13. července 2015 11:00

7 celebrit, které odmítly hrát v Simpsonových

Někoho motivovalo ego, jinému vadila jeho kreslená postava.

Říká se, že každý, kdo v globálním showbyznysu něco znamená, se alespoň jednou dočkal zmínky či dokonce role v Simpsonových. Pak je tu však specifická kategorie celebritek, sahající od herců po politiky, kteří dostali nabídku přenést do Springfieldu své žluté, čtyřprsté já, ale z různých důvodů ji odmítli. Kdo všechno dal Simpsonům košem a co je k tomu vedlo, zjistíte na sedmeru vybraných nabubřelců.

Tom Cruise

Ještě předtím, než všichni lidé dobré vůle začali Toma Cruise nenávidět (nebo se mu alespoň za zády smát) za jeho lukrativní účast v scientologické církvi, platil momentálně třiapadesátiletý fešák za jednu z nejmilovanějších tváří Hollywoodu. Poprvé byl požádán o výskyt v Simpsonových už ve 4. řadě jako Bartův mentor Tom, podruhé pak spolu s Nicole Kidman odmítli účast v Dojezdech pro hvězdy v 10. řadě. Jejich roli ve druhém díle nakonec v původním znění zastali Alec Baldwin a Kim Basinger.

Shirley Temple

Taktéž loni zesnulá hvězda klasického Hollywoodu odmítla Simpsonům propůjčit své hlasivky. Původně si filmaři představovali, že by namluvila postavu dětské herečky pro díl 11. řady Poslední step ve Springfieldu. Námět i postava se však Shirley nakonec hrubě nelíbily. Někdejší mladičká hvězdička (tou dobou již elegantní postarší dáma) proto směrem k tvůrcům Simpsonů údajně poslala všeříkající odpověď "fuck off". Postavu nakonec namluvila veteránka dabingu animáků Tress MacNeille.

Bruce Springsteen

Kdo jiný by měl Springfieldu propůjčit svůj hlas než Springsteen?! Rockový klasik se smyslem pro těžkou ironii byl tvůrci Simpsonů požádán o epizodní objevení mnohokrát a vždy je odmítl, až se z toho nakonec stal vtip. Úplně poprvé museli filmaři plánovaného Springsteena nahradit pro epizodu 3. řady jménem Rádio Bart, naposledy si pak z jeho nepřítomnosti utahovali ve valentýnském speciálu 24. řady Strasti lásky.

Bob Dylan

Springsteen rozhodně není jediným zpěvákem, který má Simpsonovi přinejmenším v paži. Bob Dylan odmítl nabídku namluvit postavu poprvé v díle 7. řady Homerpalúza, tvůrci Simpsonů mu však dali ještě jednu šanci – namluvit přírodního ducha a průvodce Homera pro díl Homerova mystická cesta. Tentokrát se však pojistili dopředu a nezeptali se jenom Dylana, na nabídku tak dříve kývl Johnny Cash.

William Shattner

Byť se představitel kapitána Kirka v Simpsonových objevil hned několikrát – včetně parodování jeho neslavné cover verze písničky Rocket Man – vždy šlo o karikaturu jiného dabéra. Shattner totiž návrhy Simpsonových na namluvení sebe sama vždycky odmítl. Byl dokonce vůbec první velkou celebritou, která směrem k Simpsonovým ukázala prostředníček. Ironií osudu však Shattner namluvil svou kreslenou verzi ve Futuramě.

Al Gore

Bývalý americký viceprezident za Clintonovy éry a bojovník za zničení globálního oteplování (nebo tak něco) patří do omezené množiny odmítnuvších celebrit, které nakonec zpytovaly svědomí. Původně odmítl nabídku Simpsonů hostovat v čarodějnickém dílu v 6. řadě, později si však svůj postoj k Simpsonům rozmyslel a sám požádal o epizodní roličku. Tentokrát byl odmítnut on. Podobně jako Shattner se později i Al Gore přesto objevil alespoň v sesterském seriálu Futurama – a dokonce tu byl za ekošílence dávno před tím, než vydal svůj přelomový dokument Nepříjemná pravda.

Michael Caine

Nebude snad přeháněním říct, že většina jmen na našem seznamu patří... tak trochu kontroverzním, podle mnohých zlým a namyšleným lidem. Díl páté řady Homer a Apu, v němž dobráckého prodavače nahradí James Woods připravující se na svou novou roli, však původně scenáristé plánovali právě pro všemi uznávaného britského harcovníka Michaela Caina. Apu tak měl na konci epizody zachránit Caina namísto Woodse, což by upřímně řečeno bylo vynikající zakončení již poměrně matného dílu, protože kdo z dnešních diváků sakra ví, kdo je James Woods...

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný