23. října 2015 08:00

7 nejlepších scén s Wolverinem

Nejlepší z X-Menů vydává své best off!

X-Menovská trilogie to má za sebou, to však neznamená, že Prima COOL s mutanty skončila! V sobotu večer od 20.00 si totiž můžete dopřát první film zaměřený na všemi oblíbeného Wolverina. Snímek X-Men Origins: Wolverine z roku 2009 popisuje, jak Logan přišel ke své ocelové kostřičce. A byť jej v době premiéry doprovázela kontroverze, primárně vlivem úniku nedokončené verze filmu, nakonec se X-Men Origins: Wolverine solidně zasekl do žebříčků komiksové kvality (73% na ČSFD). My si k této příležitosti vzpomněli, čím vším nás Wolverine za svou bohatou historii potěšil.

7) Zrození

Film: X-Men Origins: Wolverine

I když Wolverinův první samostatný film patří mezi slabší kusy série X-Men, okamžik, kdy náš krasavec s ocelovou kostrou vyleze “z vany” a začne rušit zlotřilé agenty CIA, si na seznamu nejhusinovějších scén rozhodně zaslouží vysokou příčku! Takhle má vypadat zrození superhrdiny - naštvaně a s vroucí krví!

6) Wolverine vs. zásahová jednotka

Film: X-Men 2

Druhý x-menovský film spoléhal především na týmového ducha, Wolverine si tak mnoho chvilek slávy neužil. Přesto však diváci museli kvičet nadšením, když si Wolverine podal speciální jednotku útočící na spící děti v Xavierově akademii.

5) Zabití Jean

Film: X-Men 3: Poslední vzdor

Momentem jak akčním, tak i srdceryvným (dokonce doslova), bylo i finále X-Men 3: Poslední vzdor. Trojúhelník z posledních tři filmů mezi Wolverinem, Cyclopsem a Jean Grey v něm došel definitivního naplnení - Wolverine byl totiž jediný, kdo mohl zlou inkarnaci Jean zastavit. Řešení však vyžadovalo jeho čepele i velkou porci sebezapření...

4) Na jednom

Film: X-Men: První třída

Ve správně wolverineovské scéně však nemusejí létat vzduchem atomovky ani hlavy - občas prostě stačí pořádná porce humoru. Právě tu předvedli scenáristé v První třídě, když nechali Magneta a Profesora X dojít za Wolverinem o dekády dříve, než on dojde za nimi (v prvním X-Men), jenom aby je náš chlupatý nezmar pekelně odpálkoval.

3) Čelem vzad atomovce

Film: Wolverine

Nebyl by to Wolverine, aby se nemihl i u výbuchu atomovky v Nagasaki. Měli jsme tušení, že jeho záda umějí divy, ale až druhý Wolverinův film nám ukázal, že dovedou chránit i před ohnivou vlnou, nedostatkem kyslíku a ozářením!

2) Život plný válek

Film: X-Men Origins: Wolverine

Taktéž úvodní část Wolverinova prvního filmu tne do živého, a to na více frontách - ukáže totiž, že Wolverine, starý několik staletí, prošel spolu se svým bratrem hned několika válečnými anabázemi. A pokaždé při tom nakopával zadky nalevo i napravo!

1) Bitka v kleci

Film: X-Men

Úvodní setkání s Wolverinem ve filmu X-Men ukazuje, jak klamavý je úvodní dojem. Nekompromisní rvačka v kleci působí sama o sobě brutálně, avšak teprve Wolverinův cynický přístup, spojený s pokuřováním doutníků, dává všem jasně najevo, že tohle nebude úplně standardní superhrdina.

X-Men Origins: Wolverine začíná v sobotu ve 20.00 na Prima COOL.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný