21. července 2015 11:30

Angry Birds dostanou vlastní film! Kdy ho uvidíme a co přinese?

Naštvaní ptáci se hrnou do kin.

Angry Birds hrál snad každý. Kruté bitvy mezi hrdinnými opeřenci a zákeřnou armádou vepřů se staly fenoménem a objevily se snad na každém zařízení, kde se dají hrát hry. Svérázná a hodně stylizovaná grafika se líbí dětem i infantilním dospělým. A i když si mnozí pravověrní pařani myslí, že je to celé vlastně solidní volovina, která si titul „hra“ fakt nezaslouží, sázka na roztomilost, barevnost a jednoduchost udělala z Angry Birds legendu, kterou zná celý svět. A jako taková si zaslouží i vlastní film.

Když se Hollywood dostane k počítačovým hrám, obvykle to nedopadne moc slavně, Angry Birds ve filmu by však mohla být výjimka. Zápletku zatím nikdo nechce prozradit, ale žádné zásadní změny oproti hře asi čekat nemusíme. Prostě budou prakem střílet ptáci po prasatech a na rozdíl od hry se u toho bude i trošku mluvit a snad i hodně hláškovat.

Může tohle ale fungovat v kině a bavit hodinu a půl? Odpověď na tuhle otázku dostaneme asi až při premiéře 12. května příštího roku. A nejspíš můžeme být optimisté. Hollywood totiž tentokrát pravděpodobně nic prznit nebude, Angry Birds ve filmu totiž vznikají přímo pod křídly finských Rovio Entertainment, společnosti zodpovědné za hru. Nikdo jim do toho tedy nebude kecat a poslední slovo mají ve všem oni. Jejich hra, jejich prachy, jejich pravidla. Co tedy od filmu můžeme čekat?

Trochu jiní hrdinové

Tvůrci zatím příběh pečlivě tají. Anebo ho nemají… jak taky vymyslet zápletku vycházející z toho, že obřím prakem střílíte po prasatech ptáky? Každopádně znalce hry a nejspíš i amatérské ornitology překvapí, že hrdinové se zobákem fasovali křídla, respektive ruce. Tvůrci asi chtějí, aby si mohli vítězně plácnout, když nějakého toho militantního vepře zlikvidují dobře mířenou střelou.

Komediální elita

Kdyby se na plátně jen hodinu a půl střílelo po prasatech, asi by se začali nudit i ti největší fandové, filmoví Angry Birds naštěstí dostanou prvotřídní hlasové obsazení. Peter Dinklage alias Tyrion ze Hry o trůny si střihne hrdinného opeřence jménem Mocný orel, dorazí ale třeba i Jason Sudeikis z komediálního hitu Millerovi na tripu nebo Danny McBride ze seriálu Nahoru dolů, kde si střihl dost možná největší seriálové pako všech dob a tady v tomhle stylu nejspíš hodlá pokračovat. O prvotřídní fóry tedy asi nebude nouze.

Hračky a jiné koniny

Angry Birds si stáhly už více než dvě miliardy lidí, je tedy víceméně jasné, že film bude hit. A jelikož se tu cílí na celé rodiny a hlavně na děti, připravte se, že kvůli prckům budete muset pořádně provětrat peněženky. Angry Birds ve filmu totiž pravděpodobně v počtu hraček, školních tašek, penálů, osušek, triček a kšiltovek zkusí trumfnout Mimoně i Auta. A všichni víme, že si malí fanoušci tyhle pitomosti umí vybulet naprosto nelítostně.

A aby toho nebylo málo, stoprocentně nás čekají i nové hry a příští rok se objeví i Lego. Tihle ptáci prostě budou úplně všude!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný