2. července 2015 14:00

Jak se povedl Méďa 2? Přečtěte si první reakce českých diváků!

Dorazila komedie roku?

Politicky nekorektních komedií není nikdy dost. A jednou z těch nejvýraznějších byl v posledních letech Méďa, v němž Mark Wahlberg a jeho vycpaný kámoš vyvádějí jednu ptákovinu za druhou. Půlmiliardový hit se nyní dočkal pokračování. A pokud vás zajímá, jak se povedlo, stačí pokračovat ve čtení.

Karel Ryška / Prima COOL

Líbil se vám první Méďa? Tak to se vám bude určitě líbit i ten druhý, je totiž ve spoustě věcí téměř stejný. Nevybíravý humor jde chlupatému huličovi opět na jedničku, na druhou stranu ale drhne příběhová linka, která si ukousne příliš velké sousto a slouží především k tomu, aby se ve filmu vůbec něco dělo. I podruhé jde zkrátka jen o to, že se přebíhá mezi více či méně zábavnými situacemi a režírující Seth MacFarlane se snaží naklopit misky vah k těm povedeným. Podaří se mu to? Vlastně bych se nebál říct, že hlušinu zastinují pozitivní dojmy. A jelikož MacFarlane vykouzlí i pár památných momentů, přes veškeré brodění se trapností bych přece jen končil u palce nahoru.

Hodnocení: 7/10

Jiří Pavlovský / nakladatelství Crew

Mluvící a hulící plyšák se vrací... a jak to u dvojek bývá, suše rozkope všechno, co jednička budovala, přítelkyně je hozená do koše a začíná se nanovo. Bohužel na druhý díl už nezbyl žádný pořádný nápad a boj o občanská práva plyšového medvěda je jen vyschlou izolepou, která se snaží držet vtipy pohromadě. To by ani tak nevadilo, scenárista, režisér a méďův hlas Seth MacFarlane je expertem na mimochodné fóry – problém je, že jich je moc málo. Ano, když jsou, tak jsou fajn a většina z nich vám dokáže nakopnout bránici, ale jejich poměr na délku filmu je tak malý, že to skoro vypadá, jako by se MacFarlane snažil natočit první homeopatickou komedii. Ústřední duo stále funguje na jedničku... a všechno ostatní propadá. Chybí emoce, právnická zápletka je rychle nahrazená opakováním zápletky s psychopatickým Giovannem Ribisem. Ale bod za Amandu Seyfried. Vždycky jsem měl podezření, že je to transexuální Glum.

Hodnocení: 6/10

Matěj Svoboda / MovieZone.cz

Méďa to tam pořád má. Seth MacFarlane, jeho režisér a hlas, si je sice evidentně jistější v jednotlivých vtipech než v příběhu, ale zabavit dokáže skoro stejně jako minule. Takže pokud vás baví nekorektní humor, v kině se nejspíš pobavíte. Ne maximálně, těch vtipů je tu tolik, že některé z nich vyvolají spíš lehkou trapnost než salvy smíchu, ale těch salv je taky dost. Škoda jen, že zápletka o tom, jak plyšový medvěd bojuje o statut lidské bytosti, už není zdaleka tak nosná jako minule, kdy se řešila nutnost dospět a uvědomit si, že po třicítce by měl člověk zvolnit a trochu se přestat chovat jako hovado. Pořád je to ale fajn a trojce bych se za pár let vůbec nebránil. Tahle parta má totiž evidentně pořád nápadů dost.

Hodnocení: 6/10

Méďa jde do kin ve čtvrtek 2. července. Těšíte se na něj, nebo ne? Dejte vědět v diskuzi!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný