29. května 2015 23:00

Jatka na velkém plátně: Známe 7 nejbrutálnějších filmů všech dob!

Filmy, které zvedly akcie prodejcům kečupů a pytlíků na zvracení.

V sobotu večer se John Rambo na COOLu počtvrté a prozatím naposledy vydá na válečnou stezku, tentokrát do Barmy. V mířidlech mu tentokrát postojí zdejší zlí ozbrojenci, dělající si cvičné cíle z civilistů. A Rambo jim to na konci spočítá mimo jiné v kultovní scéně, která sestává ze Sylvestera Stalloneho, těžkého kulometu a stovek nešťastných vojclů objevivších se na špatném místě ve špatný čas. Nakonec tak v brutálním Rambovi zemře celých 247 postav, rekordní cifra v rámci celé série! Taky vám to přijde jako hodně? Nebuďte na omylu, v žebříčku filmů s největším počtem obětí je Rambo teprve na 13. místě. Kdo všechno ho nakonec předběhl?

7) Údolí stínů, 305 zabitých

Parádní opus z vietnamské války a zřejmě poslední solidní film Mela Gibsona si svým komplexním znázorněním jatek připsal pomyslné sedmé místo. Cifra mrtvých samozřejmě odpovídá pouze úmrtím viděným přímo na plátně. Jen pro srovnání, ve skutečné bitvě o Ia Drang zemřelo na obou stranách zřejmě více než 1500 mužů.

6) Hard Boiled, 307 zabitých

Pomineme-li následující Titanic, v němž postavy umíraly poněkud "trapně" šplouchnutím do vody, po Údolí stínů promptně následuje klasika hongkongské kinematografie od Johna Woo. O kalibru zdejší akce vypovídá už jen skutečnost, že relativně komorní gangsterka Hard Boiled v počtu umrlců překonává i válečný velkofilm…

5) Grindhouse filmy, 310 zabitých

Ačkoliv byly filmy vycházející pod nálepkou Grindhouse, tedy Planeta Teror a Auto zabiják, v české distribuci rozdělené, oficiálně se tato pocta brakovým béčkům počítá za jediný snímek. Především v zombické Planetě Teror přitom došlo na solidních 310 padlých. Však podle toho taky vypadala!

4) Poslední samuraj, 558 zabitých

Vynecháme-li další oficiální mezistupeň žebříčku filmů s nejvíce mrtvolami (antickou Tróju, protože blbé snímky nebudeme dlouze řešit), následuje Poslední samuraj Toma Cruise. Ale počkat, co tu vlastně dělá, když tu není ani ta Trója? Inu, přes všechny své neduhy si nás Poslední samuraj získal scénami, v nichž se střetnou nebozí samurajové vybaveni meči s palbou moderních kulometů…

3) 300: Bitva u Thermopyl, 600 zabitých

Jatka jménem 300 na plátně ukážou celý dvojnásobek zabitých ze svého názvu! 300 je také poslední skutečně čistě akční film v žebříčku. I když se tak akčním filmům mnohdy vytýká přílišná brutalita, vítězově seřazení vás zřejmě překvapí.

2) Království nebeské, 610 zabitých

Stříbrnou medaili si totiž vytáhlo Království nebeské, kde se vlastně všechny bitvy o středověký Jeruzalém dějí tak nějak mimoděk a jenom na konci. Jasně, nebýt vítěze níže a jeho zanícení pro epické bitvy, Království nebeské by asi nevzniklo. Přesto je zarážející, kolik komparzistů musel Ridley Scott zmasakrovat, aby mohl natočit komorní drama o středověké politice.

1) Pán prstenů: Návrat krále, 836 zabitých

Vítězné zpracování fantasy klasiky překonává v počtu obětí Ramba, moderní válečné filmy i komiksové Sparťany. Celá trilogie Pána prstenů dohromady zabila ještě mnohem více paňáců než Návrat krále, právě ten ale drží definitivní prim. A jen tak o něj zřejmě nepřijde.

Zdroj: Moviebodycounts.com

Čtvrtý Rambo začíná v sobotu ve 22.20 na COOLu.

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný