17. září 2015 12:00

Od gremlinů k marťanům: 5 nejdivnějších filmových oblud

Filmy, u nichž se návrháři potvor jaksepatří vyřádili!

Je cosi zrůdného v San Antoniu. Policie tu nachází o něco větší počet zabitých drogových kumpánů než obvykle, a o fous zohavenější, než je jinak dobrou tradicí. Brzy se ukáže, že namísto lidských monster stojí za sérií likvidací bestie z místní legendy. U našeho pátečního béčka jako bič Texaské vraždící zrůdičky, také známém jako Čupakabra, se můžete příjemně odreagovat a vzpomenout i na jiné snímky, v nichž kralovaly podobné kreatury. Vybrali jsme několik podobných krásných filmových odpudivostí, které milujeme nenávidět!

Critters

Všežravé zrůdičky z vnějšího vesmíru (ze stejnojmenné sci-fi komedie z roku 1986) vypadají jako chlupaté koule se spoustou zubů, navzdory svému apetitu se však chovají veskrze vesele – zvláště pro milovníky kapku černějších komedií! Díky spojení toho nejlepšího z osmdesátkové filmové atmosféry si critters dodnes uchovali své kouzlo.

Gremlini

Je jasné, kde se critters inspirovali nejvíce – snímek s podobně roztomile ďábelskými bestiemi vyšel jenom dva roky před nimi. Gremlini měli sice fantasy původ, i u nich ale půl zábavy spočívalo v jejich apokalypticky roztomilém běsnění. To celé však až poté, co si dali půlnoční svačinku...

Bledý muž

To děti pojídající bestie z Faunova labyrintu je docela jiné kafe! Ani tomuto stvoření však nelze upřít půvabně kreativní design – především nepřehlédnutelně originální ukrytí očních bulv do dlaní! Díky nápadné chuti na malé děti, jako třeba na hlavní hrdinku filmu, je navíc zaručeno, že se vám děsy a běsy bledého muže zapíšou hluboko do paměti.

Marťani

I když nejde o úplně hororovou látku, marťanům ze snímku Mars útočí je třeba přiznat velmi stylový vzhled. Podobně jako gremlini a jejich příbuzní si navíc marťani libují v páchání zla toho nejkomičtějšího druhu. Od pálení krav po kuželky hrané na Velikonočním ostrově nám snímek předvedl řadu způsobů, jak to tihle ufounci umí rozvibrovat. Nejvíce jim ale stejně sluší táhlé tóny songu Indian Love Call od Slim Whitmana!

Ro-Man Extension XJ-9

Sluší se ale uvolnit místo i starším a legendární monstrum Ro-Man Extension XJ-9 už má rozhodně své roky za sebou. Vražedná bestie z nejhoršího béčka všech dob (Robot Monster z 50. let) je dokonalou ukázkou, že i když jako filmař postrádáte scenáristu, herce i návrháře potvor, stále se můžete zapsat do dějin. Pravda, Ro-Man Extension XJ-9 mají všichni rádi jenom proto, že působí jako snaha vytvořit monstrum z toho, co dům dal – vypadá totiž jako gorila s hlavou v helmě od skafandru. I to se ale přece počítá jako když už ne upřímná, tak stále vítaná láska!

Texaské vraždící zrůdičky začínají v pátek ve 22.15 na Prima COOL.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný