12. května 2021 21:07
Michael Pšenák

Prestižní turnaj OCTAVIA RS iV Trophy ze seriálu ŠKODA eRally Cup vyvrcholí v Mladé Boleslavi

První turnaj nového značkového esportového seriálu ŠKODA eRally Cup míří do rozhodující fáze. OCTAVIA RS iV Trophy čeká finále o ceny, které se uskuteční 16. května v servisním centru Kosmonosy. Absolutní vítěz vyhraje zápůjčku plug-in hybridního vozu ŠKODA OCTAVIA RS iV na 3 měsíce, ale i další v pořadí se mohou těšit na atraktivní ceny.

Původně se finále mělo uskutečnit již 13. března, ale společenská situace to tehdy neumožnila. Nově se sejdou finalisté 16. května v servisním centru značky ŠKODA v Kosmonosích u Mladé Boleslavi, aby změřili síly v závěrečném souboji o ceny. Akce se zúčastní i jezdci dealerských týmů značky ŠKODA v rallyovém mistrovství ČR Filip Mareš, Miroslav Jakeš, Dominik Stříteský, Adam Březík, Věroslav Cvrček a David Tomek, kteří porovnají své umění za volanty simulátorů mimo soutěž.

Akce bude na místě moderována zkušeným motoristickým komentátorem Bélou Nemeshegyim a souboje finalistů mohou zájemci sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ i facebookových profilech ŠKODA AUTO Česká republika a ŠKODA eRally Cup. „Po celou dobu základního turnaje jsme byli svědky velmi kvalitního esportu. Samozřejmě nelze přehlédnout dominantní výkony Lukáše Matěji, ale v živém finále se začíná od nuly a všechny předchozí zásluhy jsou smazány. Můžeme se tedy těšit na velké vyvrcholení,” láká na závěrečné souboje vedoucí pořadatelského týmu ŠKODA eRally Cupu Martin Viďourek.

Seriál ŠKODA eRally Cup je složený z několika samostatných turnajů, které se postupně představí během roku 2021. Prvním z nich byl OCTAVIA RS iV Trophy 2020/2021, během něhož absolvovali registrovaní účastníci 5 kvalifikačních soutěží. Na základě jejich výsledků postoupili do finále. V rámci tohoto live eventu se proti sobě na jednom místě a v jeden čas postaví osm finalistů, kteří v komentovaném závodě usednou za volanty identických simulátorů ŠKODA RallySim.

Vítěz finále získá zápůjčku vozu ŠKODA OCTAVIA RS iV na tři měsíce, ale i další v pořadí se mohou těšit na zajímavé ceny – například svezení na sedadle spolujezdce v reálném soutěžním speciálu ŠKODA FABIA Rally2. Základní část turnaje ovládl čerstvý mistr světa v erally Lukáš Matěja, jenž vyhrál všech 5 soutěží a nasbíral 549 bodů. Řadí se tak k největším favoritům na hlavní výhru, nicméně na reálném live eventu jsou všechny dosavadní úspěchy smazány a začíná se od nuly. Spolu s ním postoupilo do finále dalších 7 jezdců: David Dorňák, Jan Karabina, Luděk Lušovský, Milan Wolf, Martin Stoklas, Petr Kužela a Jiří Valík.

OCTAVIA RS iV Trophy 2020/2021 je první součástí seriálu esportových závodů ŠKODA eRally Cup, další budou do konce roku následovat. Veškeré aktuální informace ze ŠKODA eRally Cupu, ale i ze světa esportu obecně, najdou zájemci na oficiálních stránkách seriálu.

Michael Pšenák

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný