15. července 2015 14:30

Tarantino i hororová klasika: 4 nejkrvavější filmové výlety

Na tyhle výlety jejich účastníci do smrti nezapomenou!

Zatímco pro většinu z nás jsou automobilové výlety do divočiny většinou (doufáme!) spojeny s příjemnými zážitky a všeobjímající atmosférou dobrodružství, ve světě filmu je v nich vždy zaděláno na průšvih. Na některé road tripy se filmové postavy vydávají ještě nevinně, třeba kvůli zastavení své sex tape omylem zaslané přítelkyni. U jiných však doslova tuhne krev v žilách. Tak třeba ve čtvrtek večer se na COOLu řádně projede Michael Dudikoff v cooltovním movie Půlnoční jízda. Pokud ale stále nevěříte, že nemlich v každém filmovém výletu jde o kejhák, snad vás přesvědčí čtveřice dalších příkladů.

4) Texaský masakr motorovou pilou

I když jsou dnešní diváci asi více seznámeni s modernější verzí než s filmem z roku 1974, na úplném počátku slavné značky stojí cesta do amerického městečka ke hrobu dědečka hlavních postav. To samo o sobě smrdí pofidérním pokračováním jejich dobrodružství. A i když následné krvavé události rozhodně nejsou dílem jimi nabraného stopaře, těžko rozporovat, že si pro krvavé prožitky sami nedojeli...

3) Jeepers Creepers

Americké jarní prázdniny se staly zdrojem mnoha a mnoha hanbatých historek i řady obdobných filmů. Cesta floridským venkovem právě z jarní megapařby se však nevyplatí ani dvojici sourozenců Trish a Darrymu ve filmu Jeepers Creepers. I když se zpočátku zdá, že jim po krku půjdou místní zdegenerovaní vidláci, hlavním neřádem je ve finále někdo mnohem hladovější...

2) Od soumraku do úsvitu

Dvojice povedených bratříčků s tvářemi George Clooneyho a Quentina Tarantina sice nejede na žádný chillovací trip, nýbrž utíká po vykradení banky do Mexika. Ani jim se však na kobylku nedostane zákon, nýbrž partička zrůdných upírů. V tomto případě ale divák moc slz neuroní – obě úvodní postavy jsou totiž přinejmenším podobné zrůdy jako vampíři.

1) Stopař

Snad nejklíčovější příklad subžánru slasherů o stopařích (a ztělesnění varovného mudrování "nezvěte si do auta cizí lidi") však vznikl již v roce 1986 a dodnes může rozdávat rady, jak natočit mrazivý filmový zážitek. Rutger Hauer (Blade Runner) se tu vyskytne jako titulní a totálně maniakální stopař s chutí zabíjet. Jenže kdo by čekal primitivní vyvražďovačku, ten se šeredně spálí. Stopař totiž čerpá notnou porci inspirace z filmů Alfreda Hitchcocka a je to setsakra znát! Jeden překvapivý zvrat se vrší na druhý a vyděšený divák si nestíhá sbírat věčně spadlou čelist!

Road tripy a stopaři jsou zkrátka vždy základem notně krvavé a ultranapínavé podívané. Přesvědčte se o tom i v Půlnoční jízdě ve čtvrtek po desáté na COOLu.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný