10. června 2014 09:50

Žhavé výstřely: nejlepší parodie přiletí v neděli!

Vysokorychlostí stíhačka se řítí střemhlav k zemi. Kokpit se vymrští, ale pilot uvízl. Pevně svírá knipl a myslí na Francouzky. Letadlo se zabodne do země a on odlétá kamsi do houští. Nejlepší parodie na akční filmy, co kdy byla natočena, přilétá 15. 6. od 20:00 na Prima COOL.

Nejlepší pilot amerického námořnictva Harley (Charlie Sheen z Dva a půl chlapa), přezdívaný Indiány Chlupatá pacička, se musí vrátit na základnu.

Tam ho čekají jeho kamarádi, šilhavý Jim Průserář, přitroublý Smolař a pomstychtivý Kent. Spolu s nimi musí bojovat proti Saddámu Husajnovi, a co je mnohem důležitější, získat srdce a klín sexy psycholožky Ramady.

To ovšem nebude tak snadné, když celé válečné akci velí admirál Benson (Lloyd Bridges) s Alzheimerem a zmagnetizovanou půlkou hlavy.

Žhavé výstřely jsou především parodií na Top Gun a jeho velmi jasnou propagandu armády. Režisér Žhavých výstřelů, Jim Abrahams, je spolu s Davidem a Jerrym Zuckerovými nejvýznamějším tvůrcem americké filmové parodie. Přichází tedy s vylepšením válečné mašinérie. Kdo by nechtěl sloužit pod admirálem se skleněnýma očima, ocelovou hlavou a schopností nikdy nerozeznat nepřítele. Válka proti diktátorovi Husajnovi není důležitá, důležité je vytěžit z ní co nejvíce peněz.

Žhavé výstřely udělaly z Charlieho Sheena nedostižného krále parodie, letce s fóbií a milence, schopného na ženském těle usmažit vajíčka se slaninou. Skvěle ho doplňuje psycholožka Ramada (Valeria Golino), splňující hned několik podmínek dokonalé ženy – jezdí na koni, zpívá, je krásná i inteligentní a můžete si na ní usmažit steak.

Nepřátelské letouny jsou stejné jako ve filmu Top Gun. Odtud také pocházejí některé letecké záběry.

Žhavé výstřely nejsou jen film, navíc totiž dostanete i recept na brownies!

Dívejte se na parodii válečných agitek a romantických slaďáků, v neděli 15. 6. od 20:00 na Prima COOL.

Verča Loudová

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný