16. září 2016 15:42

GALERIE: Obelhal celou fotbalovou Premier League! Tomuhle fotbalistovi se podařilo nemožné!

Jak si splnit sen

Vraťme se teď na chvíli zpátky do minulosti, přesněji řečeno do listopadu roku 1996, kdy se ve fotbalové Premier League stalo něco neuvěřitelného. Neznámému hráči asi osmé ligy Ali Diovi se tehdy totiž podařilo prolhat si cestu až do samotného Southamptonu, za který si dokonce zahrál i při ligovém zápasu.

Celá lež přitom stála na tom, že Diův kamarád zavolal jednoho večera tehdejšímu trenéru Southamptonu a představil se jako v té době světové známý útočník AC Milan, George Weah. Prý věděl o někom, koho by kouč mohl do týmu koupit. „Jde o mého bratrance…“ znělo tehdy to telefonu.

A tak se Dia dostavil na první trénink. Nic moc nepředvedl, ale vinu nesla nervozita. Hra na slavného bratrance legendárního útočníka tedy pokračovala. Později dostal Dia měsíční smlouvu i svůj vlastní dres a nakonec nastoupil i ke svému prvnímu ligovému zápasu proti Leedsu. Na trávníku byl ovšem tak tragický, že ho trenér ještě před koncem vystřídal. Po zápase Dia nahlásil, že je zraněný, odhlásil se z hotelu a dále už ho nikdy neviděli. Jedno už mu ale nikdo nevezme, a to že lepšího fotbalového agenta jsme ještě neviděli!

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný