21. března 2017 13:15

Nová teorie vysvětluje, jak ve skutečnosti fungoval moudrý klobouk z Harryho Pottera! Napadlo vás to?

Tahle teorie by dávala velký smysl.

Abyste následující teorii lépe pochopili, je třeba si rychle zopakovat, jaké vlastnosti definovaly jednotlivé školy v Bradavicích. V Nebelvíru to byla statečnost, ve Zmijozelu mazanost (někdo by řekl prohnanost), v Havraspáru inteligence a v Mrzimoru pokora a přátelství. A nyní se dostáváme k tomu, s čím přišel nedávno jeden uživatel Redditu.

Jeho teorie se motá kolo Moudrého klobouku z Harryho Pottera a vysvětluje, na jakém principu vlastně klobouk fungoval a proč posílal děti tam, kam je posílal. Podle uživatele Straw_Boats se klobouk rozhodoval ne na základě vlastností, kterými dětmi disponovaly, ale spíše těch, ve které věřily. Příklad, když klobouk poslal Nevilla do Nebelvíru, rozhodně se nedalo tehdy říct, že byl zrovna dvakrát statečný. Věřil ale v tuto vlastnost a díky tomu se z něj na konci stal víceméně hrdina.

Tuto teorii pak potvrzuje i jeden z rozhovorů, který Harry vedl s Brumbálem na téma Moudrého klobouku. Harry se přiznal, že ho klobouk poslal do Nebelvíru, protože ho o to požádal. Brumbál mu ale doslova poví, že záleží na našich volbách, které skutečně odhalují, kým jsme, spíše než na našich vlastnostech. Zajímavé, že?

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný