Dochází vám místo na iPhonu? Tady jsou 4 snadné kroky, jak tomuto problému předejít!

Po svátcích máte určitě v telefonu spoustu fotek a videí, mazat je ale nemusíte!
Plné úložiště iPhonu
Plné úložiště iPhonu
Apple/YouTube

reklama

Jistě, článek můžeme začít jednoduchých konstatováním, že byste si namísto stávajícího telefonu s omezenou kapacitou měli koupit dražší model, nebo přejít třeba na Android. Pokud ale nic z toho udělat nechcete a svůj telefon máte z nejrůznějších důvodů rádi, možná se skutečně potýkáte s problémem docházejícího místa a nemožnosti tuto záležitost aktivně řešit. Tady je krátký návod, kterým se můžete řídit a být zase chvíli v klidu.

1) SNIŽTE ROZLIŠENÍ VIDEÍ

Pokud točíte videa, ale nechlubíte se jimi jinde než na displeji telefonu, pak možná zvažte snížení jejich rozlišení. V nastavení zamiřte do sekce fotky a fotoaparát a najděte sekci záznam videa. Tam můžete snížit kvalitu třeba na 720p, čímž snížíte velikost videí na polovinu.

2) NEUCHOVÁVEJTE ZPRÁVY NAPOŘÁD

Dalším žroutem místa jsou zprávy, konkrétně iMessage, skrze které lze posílat i fotky a videa. Pokud máte jejich uchovávání nastaveno na trvale, nedivte se. Nastavení provedete v záložce Zprávy a oddílu historie zpráv.

3) HDR FOTKY POUZE JEDNOU

Pokud rádi fotíte v režimu HDR, telefon je automaticky nastaven tak, aby v paměti uchovával všechny tři fotky s pozměněnou expozicí, z nichž výsledný HDR snímek vytvoří. I to však lze vypnout a spokojit se pouze s výsledným obrázkem, který chcete s největší pravděpodobností použít. Opět zamiřte do nastavení fotek a fotoaparátu a hledejte možnost ponechat normální v oddílu HDR.

4) ICLOUD JE VÁŠ PŘÍTEL

Poslední tip je nejúčinnější zbraní proti docházejícímu místu a měli byste mu věnovat největší pozornost. Úložiště iCloud v základní, bezplatné variantě nabízí jen omezenou kapacitu, už zá několik desítek korun ale můžete mít k dispozici 50GB prostor, do kterého můžete po nastavení „Optimalizovat úlošitě iPhonu“ v nastavení fotografií nechat automaticky posílat vše, co vyfotíte. Vtip je v tom, že fotky v náhledové kvalitě pořád zůstanou ve vašem telefonu a v případě nutnosti se zpět stáhnou do telefonu. Přes iCloud k nim navíc máte i snazší přístup a nemusíte řešit žádný další upload, abyste mohli fotky (ale i videa) používat dále.

reklama

reklama